Spaţii şi Oglinzi

Spaţii şi Oglinzi
60,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Spaţii şi oglinzi nu e doar o carte de articole şi recenzii, care să înregistreze reacţii, mai mult sau mai puţin plauzibile, la un volum recent apărut sau la un act de cultură, ci în primul rând un exerciţiu zilnic de erudiţie, o sursă de informaţie ce îţi stă oricând la dispoziţie. 

Sunt câteva decenii de când criticul şi istoricul literar Eugen Lungu îşi publică, cu o regularitate de metronom, eseurile  şi articolele de carte. Interesele acestui specialist, dificil de încadrat şi de calificat în peisajul literar de azi, nu se limitează la literatura română şi nici măcar la literatură.

Volumul Spaţii şi oglinzi este împărţit în cinci capitole, autorul înaintând, dar nu absolut obligatoriu, de la sfera literaturii spre zone limitrofe, de frontieră: istorie, limbă, pictură, sociologie, semantică, etimologie, semiotică etc.

În ciuda conţinutului eterogen şi a volumului considerabil (circa 300 de pagini), cartea se citeşte ca o monografie postmodernistă, în care amestecul de materii şi procedee uzitate nu mai surprinde pe nimeni. Efectul de unitate este obţinut datorită unei stilistici monocorde, stabilite în toţi parametrii, şi a unui tip de argumentare ce poartă marca inegalabilă a maestrului. -- Grigore Chiper

Recenzii

"...Toată invidia mea curată, de istoric literar diluat până la autoanulare de misia zilnică a cronicarului hărţuit, faţă de disponibilitatea intelectuală, de libertatea mentală şi jubilaţia eseistică desprinse din Raftul lui Eugen Lungu." -- Dan С. Mihăilescu

"Comentariile critice de eminentul critic şi istoric literar Eugen Lungu se remarcă prin luciditate."-- Alex.Ştefănescu

"Pana dlui Eugen Lungu ştie să reconstituie,în puţine rânduri, o existenţă şi un profil literar, punând accente acolo unde trebuie, cumpănind umbrele şi luminile în aşa chip încât să dea lectorului o impresie de obiectivitate." -- Gheorghe Grigurcu

Despre Autor

Eugen Lungu născut la 1 octombrie 1949, Hăsnăşenii Mari, Drochia. A absolvit, în 1975, Universitatea de Stat a Moldovei. Critic şi istoric literar. Din 1995, redactor-şef al Editurii ARC.

Volume: Mihai Eminescu, Opere. Ediţie critică în trei volume (în colaborare), 1981 ; Poeţi de pe vremea lui Eminescu. Selecţia textelor, studiu introductiv, note şi comentarii critice, 1991 (ediţia a doua în №99)-, Portret de grup. O altă imagine a poeziei basarabene. Antologie a poeziei generaţiei optzeciste. Selecţie şi studiu introductiv (în colaborare), 1995; Raftul cu himere. Eseuri, 2004.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 294
Editura: Prut Internațional
Apariția: 2009
ISBN: 978-9975-69-406-3
Dimensiuni: 15,2 x 20,7 cm
Greutatea: 0.4640

Pareri