Spaniola pentru Spania

Spaniola pentru Spania
145,00 MDL (36,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Conceputa ca un manual, cartea cuprinde informatii utile pentru cei care doresc sa mearga in Spania la lucru, la studii sau ca simpli turisti.

Conceputa ca un manual, cartea cuprinde informatii utile pentru cei care doresc sa mearga in Spania la lucru, la studii sau ca simpli turisti: descrierea diferitelor regiuni, a traditiilor si obiceiurilor spaniole, formalitatile ce trebuie indeplinite de studenti si de cei care isi cauta un loc de munca, modele de CV-uri, cereri si scrisori oficiale, organizarea sistemului sanitar.

Fiecare subcapitol destinat unei realitati specifice contine o serie de termeni ce faciliteaza comunicarea cu interlocutorii spanioli, iar compendiul de gramatica de la inceputul lucrarii ofera notiuni fundamentale de morfologie si sintaxa celor ce doresc sa-si insuseasca temeinic regulile limbii.

Cuprins: Administratia publica • Obiceiuri si traditii • Transportul • Alimentatia • La cumparaturi • Munca • Invatamintul • Sistemul sanitar • Cultura

Despre Autori

Dragos Cojocaru preda limba si literatura italiana la Facultatea de Litere din cadrul universitatii „Al.I. Cuza” Iasi. La Editura Polirom a publicat: Ghid de conversatie roman-italian (2000), Ghid de conversatie roman-spaniol (2001), Ghid de conversatie italian-roman (2003), Limba italiana. Simplu si eficient (2003), Ghid de conversatie spaniol-roman (2003), Benvenuti! Manual de conversatie in limba italiana (in colaborare cu Gabriela E. Dima, 2003), Bienvenidos! Manual de conversatie in limba spaniola (in colaborare cu Oana Oprean, 2004)

Oana Oprean a absolvit sectia de spaniola-engleza a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi. A cistigat numeroase premii la concursurile nationale de limba spaniola si un premiu special la sectia de traduceri a Colocviului National „Mihai Eminescu”. A beneficiat de doua burse de specializare si de cercetare (Erasmus si AECI) la Universitatea din Murcia. A publicat eseuri si traduceri din domeniul hispanisticii in revistele de cultura Convorbiri literare si Poezia. La Editura Polirom a mai publicat, in colaborare: „Bienvenidos! Manual de conversatie in limba spaniola” (2004) si „Spaniola pentru Spania” (in colaborare cu Dragos Cojocaru, 2006).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 276
Editura: Polirom
Apariția: 2006
ISBN: 973-681-974-4
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri