Spaima de literatură

Spaima de literatură
191,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Descrierea Cărții

„Sunt mai mari? Sunt mai mici? Pentru restul lumii, viata poetului pare o vesnica sarbatoare si, intr-o reprezentare banala, poetul este infatisat incununat cu lauri, diafan, abia atingand pamantul. Vocatia este fara indoiala o vina, parasirea vietii este fara indoiala o vina si singura circumstanta atenuanta a poetului este de a fi in egala masura victima si vinovat, de a fi acceptat, doar, un destin zeiesc impus de zeii fara de mila.

Singura lui scuza este de a fi acceptat numai in ultima instanta, numai dupa ce incercase din toate puterile sa se impotriveasca, sa nu paraseasca conditia comuna, de a fi acceptat numai dupa ce s-a convins ca acesta e singurul lui destin posibil. Vocatia seamana cu aurul care trebuie incercat in dinti pentru a te convinge de autenticitatea lui si, in cazul vocatiei, autenticitate inseamna imanenta, caracter implacabil. O vocatie autentica este o vocatie de care nu poti fugi, dar pentru a te convinge de asta trebuie sa fi incercat evadarea."- Ana Blandiana

Despre Autor

Ana Blandiana (nume literar al Otiliei-Valeria Coman, căsătorită Rusan) s-a născut la Timişoara, la 25 martie 1942. Studii de filologie romanică, licenţiată a Facultăţii de Filologie a Universităţii din Cluj. Burse de studii la Iowa University (SUA), Heidelberg Universität, DAAD Berlin.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 300
Editura: Humanitas
Apariția: 2006
ISBN: 978-973-50-1099-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri