Sorgul Roşu

Sorgul Roşu
199,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Mo Yan, cel mai important scriitor chinez contemporan, este laureatul Premiului Nobel pentru literatură din 2012. Ecranizarea romanului Sorgul roşu, regizată de Zhang Yimou, a fost recompensată cu Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin în anul 1988.

1939. Invadatorii japonezi mărşăluiesc spre nord-estul Chinei. Ţăranii se înarmează. Dai Fenglian, o femeie de o frumuseţe şi o inteligenţă excepţionale, cucereşte inima lui Yu Zhan'ao, banditul care conduce rezistenţa. Aşa începe o cronică tulburătoare despre lupte fratricide şi război, foamete şi îngheţ, furturi şi violuri, rituri magice şi practici vrăjitoreşti, barbarie şi moarte, fapte mărunte şi gesturi eroice.

Firul epic străbate ca un râu subteran inima Chinei şi îi oglindeşte chipul adevărat: o ţară anarhică şi sălbatică, guvernată de legi arhaice, rigide şi inumane. O poveste care dă glas, pentru prima oară, sutelor de mii de suflete pierdute care locuiesc în sate uitate de lume, printre câmpurile nemărginite de sorg roşu ca sângele, scrisă cu o forţă mitică şi imaginativă amintind de Gabriel García Márquez.

Recenzii

„Dacă ar fi să aleg un scriitor care merită Nobelul, acesta ar fi Mo Yan.“ (Kenzaburō Ōe, Premiul Nobel pentru literatură, 1994)

„Universul lui Mo Yan este uluitor, senzual, visceral. Poveştile lui sunt vii şi tulburătoare. Nu cunosc nici un autor chinez care se poate compara cu el.“ (Amy Tan)

„Un roman de o inegalabilă bogăţie a detaliilor, care ne duce cu gândul la cărţile lui Vargas Llosa ori Salman Rushdie.“ (Observer)

„Sorgul roşu recreează o lume din incredibile poveşti de viaţă, cu miros de praf de puşcă, sânge şi moarte.“ (New York Times Book Review)

Despre Autor

MO YAN („Nu vorbi“) este pseudonimul scriitorului Guan Moye. Născut în 1955, în provincia Shandong din estul Chinei, Mo Yan publică prima povestire în 1981 (Chunye yu feifeiPotopul din noaptea de primavară). În 1985 îi apare prima operă de dimensiuni mai mari, Ridichea străvezie (Toumingde hongluobo), care se bucură de un mare succes.

Premiul Nobel pentru Literatură, 2012. „Cu un halucinant realism, îmbină legendele, istoria şi actualitatea“ (motivaţia juriului).

Devine celebru în China prin Sorgul roşu (Honggaoliang jiazu), publicat în 1987 (Humanitas Fiction, 2008). La notorietatea autorului contribuie cunoscutul film din 1987 al lui Zhang Yimou, Sorgul roşu (Honggaoliang), câştigător al Ursului de aur la Berlin în 1988, care se bazează pe primele două capitole din textul lui Mo Yan. Scriitorul a publicat mult în ultimii douăzeci de ani, peste optzeci de povestiri şi peste zece romane. Printre cele mai cunoscute romane ale sale se numără: Cântecele usturoiului din Paradis (Tiantang suantai zhi ge, 1988), Ţara băuturii (Jiu guo, 1993), Sâni bogaţi şi fese mari (Fengfu feitun, 1995), Patruzeci şi una de bombe (Sishiyi pao, 2003), Obosit de viaţă, obosit de moarte (Shengsi pilao, 2006; în curs de apariţie la Humanitas Fiction) etc.

Mo Yan a dobândit numeroase premii naţionale şi internaţionale (printre cele mai recente, în 2008, se numără Premiul „Visul din pavilionul roşu“ al Universităţii Baptiste din Hong-Kong şi Premiul Newman pentru literatură chineză), fiind unul dintre mai apreciaţi scriitori chinezi contemporani. În 2012 i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatură. | Discursul lui Mo Yan la decernarea Premiului Nobel (engleză)

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Honggaoliang
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 480
Editura: Humanitas
Apariția: Noiembrie 2012
ISBN: 978-973-689-538-8
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.5000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: