Societatea londoneza de spiritism (LIVRARE 15 ZILE)

Sarah Penner

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Descriere

Rezumat Societatea londoneza de spiritism - Sarah Penner:


Suntem în 1873.

Într-o sală întunecată a unui castel abandonat de la periferia Parisului, începe o ședință de invocare a spiritelor. Ședința e condusă de cea mai celebră spiritistă a vremii, Vaudeline D’Allaire, care are o predilecție pentru a chema victimele crimelor, să afle cine le-a răpit viața. Desigur, D’Allaire e foarte apreciată atât de familiile în doliu, cât și de anchetatorii crimelor.

 


Lenna Wickes a venit la Paris să studieze arta spiritismului cu D’Allaire, dar motivul ei real e altul: își dorește să descopere cine a ucis-o pe sora ei Evie. Spre deosebire de Evie, o împătimită a artelor oculte, Lenna are o gândire bazată pe logică și rațiune, prin urmare, se îndoiește de existența vieții de apoi și de abilitatea celor vii de a interacționa cu spiritele morților.

 


O scrisoare cu chenar negru o invită pe D'Allaire în Anglia, la sediul Societății Londoneze de Spiritism. Lenna o însoțește, sperând că va primi răspunsuri legate de Evie. În timp ce investighează o crimă care ține prima pagină a ziarelor vremii, cele două femei descoperă câteva dintre cele mai sinistre secrete ale bărbaților influenți ai vremii, iar adevărul le pune într-un pericol pe viață și pe moarte.

 


Explorează atmosfera stranie și enigmatică a Londrei victoriene în acest roman gotic și întunecat, plin de suspans, de tensiune și de senzualitate subtilă, în timp ce amenințarea se împletește cu o poveste ambiguă despre iubire și dorință. 

 


Reviews:

 


„Spațiile misterioase descrise de Penner și energia întunecată pun în valoare dezvăluirile acestui roman de investigație din Londra victoriană.” – School Library Journal

 


„Mi-a plăcut mult modul misterios în care vestita spiritistă Vaudeline și ucenica ei Lenna sunt treptat absorbite de moartea misterioasă a domnului Volckman, prietenul lui Vaudeline și președintele Societății londoneze de spiritism, un grup format exclusiv din bărbați.

Ambele femei au motive să afle adevărul. Vaudeline luptă pentru reputația spiritismului, în timp ce activitatea Societății trezește zvonuri suspecte. Lenna vrea să afle cine a ucis-o pe sora ei Evie (fostă ucenică a lui Vaudeline). Și în timp ce ancheta evoluează, Lenna descoperă lucruri neașteptate despre sine.” – The Library Ladies 

 


„Am savurat această poveste victoriană cu o atmosferă intensă, care redă atât de bine pasiunea pentru spiritism specifică perioadei.” – The Bashful Bookworm

 


„În timpul ședințelor de spiritism, o atmosferă intensă, gotică, infuzează narațiunea în moduri deopotrivă fascinante și înfiorătoare. Cititorii vor savura multiplele răsturnări de situație ale acestui roman polițist supranatural.” – Historical Novel Society

 

 

 

„O proză senzuală, scrisă cu un suspans irezistibil, Societatea Londoneză de Spiritism explorează linia difuză dintre realitate și iluzie, și dezvăluie riscurile cumplite la care se expun femeile pentru a-i răzbuna pe cei dragi.” – BookLover Book Reviews

 


„Când crezi că poți anticipa finalul, cartea mai aduce o întorsătură de situație care te lasă fără cuvinte.”

– Reading Reality

 


„Credeam că Sarah Penner nu-și poate depăși romanul epic de debut, The Lost Apothecary; dar ea a revenit cu acest volum fascinant. Cititorii vor savura această poveste ocultă plină de suspans, pe măsură ce sunt atrași într-o lume care nu se compară cu nimic altceva.” – Pam Jenoff, scriitoare.
 
 
Fragment din carte:


Într-un castel părăsit din împrejurimile împădurite ale Parisului era pe cale să înceapă o ședință întunecată de spiritism.

 


Ceasul arăta treizeci și două de minute după miezul nopții. Lenna Wickes, ucenică în spiritism, ședea la o masă ovală, drapată cu o pânză neagră. La masă cu ea stăteau un domn și soția lui, ceilalți participanți la ședință. Aveau fețele posomorâte și răsuflarea agitată. Se aflau în ceea ce fusese odinioară salonul unui castel în paragină, care nu mai fusese locuit de o sută de ani. În spatele Lennei, tapetul sângeriu se jupuise de pe pereți, scoțând la iveală petele de mucegai care se ascundeau sub el.

 


Dacă totul avea să meargă bine în seara asta, fantoma pe care o căutau – cea a unei tinere ucise în chiar acest loc – urma să își facă apariția curând. 

Deasupra lor se auzi un zgrepțănat. Șoareci, desigur. Lenna le văzuse excrementele când intraseră, boabe mici, negre, împrăștiate de-a lungul plintelor. Dar apoi zgrepțănatul s-a preschimbat în hârșâit și… să fi fost o bufnitură zgomotul pe care tocmai l-a auzit? A alungat un fior, gândindu-se că, dacă fantomele existau cu adevărat, acest castel părăsit ar fi locul perfect pentru ele.

 


A aruncat o privire rapidă pe fereastră, în întuneric. Fulgi de nea mari și grei, atât de neobișnuiți pentru Paris, se așterneau împrejurul castelului. Aprinseseră câteva felinare afară, iar privirea Lennei s-a oprit asupra porții din metal din fața proprietății, înfășurată în vițe de iederă uscate, și care tremura din balamale.

Participanții la ședință, numiți companioni, s-au adunat la miezul nopții. Părinții victimei – pe care Lenna îi cunoscuse cu câteva zile înainte de acest eveniment – au ajuns primii. La scurtă vreme au sosit Lenna și maestra ei, renumitul medium care va conduce ședința din noaptea aceasta: Vaudeline D’Allaire.

 


Toți erau îmbrăcați în negru, iar energia din cameră nu era nici pe departe caldă sau primitoare. Părinții așteptau pe scaune, foindu-se nervoși, făcând gesturi repezite: tatăl a răsturnat un sfeșnic și și-a cerut zeci de scuze. Lenna, care stătea de partea cealaltă a mesei cu carnețelul deschis, nu-l putea condamna. Toți erau foarte agitați, și Lenna însăși își ștersese palmele transpirate de rochie de o duzină de ori.     

 


Nimeni nu-și dorea să petreacă această oră agonizantă sub îndrumarea lui Vaudeline. Prețul intrării era extrem de ridicat și nici măcar nu includea francii pe care-i ceruse în avans.

 


Spiritul pe care urmau să-l invoce în această noapte nu era unul obișnuit, dar neobișnuite erau și fantomele pe care Vaudeline le invitase să iasă în față. Pe coridoare nu bântuiau niște bunicuțe în cămăși de noapte albe, cu vieți lungi, trăite până la adânci bătrâneți. Nu erau nici victime ale războaielor, bărbați curajoși care ar fi trebuit să știe în ce se băgaseră. Nu, aceste fantome erau victime ale violenței, plecate prea curând din lumea celor vii. Toate fuseseră ucise. Și mai rău decât atât, toți ucigașii scăpaseră basma curată.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 400
Apariția: 2023
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 13 x 20 cm
ISBN: 9786303051390