Soartă de Arcaş

Soartă de Arcaş
30,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

În Cartea Soartă de Arcaş voi relata pe scurt fărădelegile comuniştilor şi minciunile slugoilor lor, care, fără pic de ruşine, falsifică adevărul despre organizaţiile de rezistenţă antisovietică din Basarabia (R.S.S.M.).

Nu demult am citit într-un ziar un articol semnat de tov. Piotr Şornikov, care se dă drept doctor în ştiinţe istorice. Articolul, intitulat „Ugolovnikov -v gheroi" („Criminali de drept comun trecuţi în lista eroilor"), abundă în falsuri şi afirmaţii jignitoare despre noi, participanţii la rezistenţa antisovietică, pe când călăii noştri sunt lăudaţi.

„Istoricul" P. Şornikov scrie în articolul menţionat mai sus că noi am stat în lagăre „numai" câte 4—5 ani. Nu, tovarăşe falsificator de istorie, noi am trăit în lagăre câte 10-12 ani, după care ne-am ales pe viaţă cu stigmatul de "speţposelenţî" ("persoane special strămutate"), adică am devenit pe vecie deportaţi şi întemniţaţi.

Nu am de gând să intru în polemici cu istorici alde Şornikov. Vreau doar să se ştie că nu am fost bandiţi, cum ne-au prezentat autorităţile sovietice atâţia ani şi, iată, unii păgâni mai continuă să ne prezinte la fel. Cei mai mulţi dintre noi, nu mă tem s-o spun, au fost nişte martiri, nişte mucenici.

Nu ştiu dacă istoria (viaţa) mea este cea mai edificatoare în acest sens, probabil că alţii au avut parte de chinuri şi mai groaznice. Dar să judece cititorul, istoria să ne judece...-- Mihail Ursache

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Soartă de Arcaş
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 115
Editura: Prut Internațional
Apariția: 2005
ISBN: 9975-69-753-4
Dimensiuni: 14,5 x 20 cm
Greutatea: 0.1940

Pareri