Sistemele Internaționale în Istoria Lumii

Sistemele Internaționale în Istoria Lumii
270,00 MDL (67,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Conceputa ca un manual, lucrarea reconfigureaza studiul relatiilor internationale prin analiza sistemelor internationale din perspectiva istorica.

Pornind de la premisa ca disciplina relatiilor internationale trebuie sa impuna un concept de sistem international adecvat nu doar pentru lumea moderna, a statelor-natiune, ci si pentru epocile anterioare, autorii critica neorealismul waltzian si alte abordari „sistemice” si intra in dialog cu istoria in incercarea de a explica geneza si evolutia sistemelor (si subsistemelor) internationale. Volumul se adreseaza in special studentilor de la stiinte politice si relatii internationale, dar si de la istorie sau sociologie.

Cuprins: Sistemele, istoria, teoria si studiul relatiilor internationale • Gindirea sistemica in istoria lumii • Originea sistemelor preinternationale • Tranzitia de la sistemele preinternationale la sistemele internationale • Capacitate de interactiune, proces si structura in sistemele internationale

Recenzie

„Un succes rasunator. Aceasta carte va influenta decisiv modul in care conceptualizam – si predam – formarea societatii internationale.” -  Tim Dunne, University of Wales

Despre Autori

Richard Little este profesor de politica internationala la Bristol University si fost presedinte al British International Studies Association. A mai publicat: The Balance of Power in International Relations. Metaphors, Myths and Models (2007).

Barry Buzan este profesor de relatii internationale la London School of Economics si profesor onorific la Universitatea din Copenhaga. Din 2004 este redactorul-sef al European Journal of International Relations. Dintre lucrarile publicate, mentionam: The Mind Map Book (2000, in colab.), Regions and Powers: The Structure of International Security (2003, in colab.), Does China Matter?: A Reassessment (2004, coeditor), From International to World Society: English School Theory and the Social Structure of Globalization (2004), The United States and the Great Powers: World Politics in the Twenty First Century (2004). 

Detaliile Produsului

Titlu Original: International Systems in World History: Remaking the Study of International Relations
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 472
Editura: Polirom
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-46-1215-4
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri