Sisteme Moderne de Asistență Socială. Tendințe Globale și Practici Locale

Sisteme Moderne de Asistență Socială. Tendințe Globale și Practici Locale
164,00 MDL (41,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Structurile nationale si internationale ale asistentei sociale sint active atit in Europa si America de Nord, cit si in Asia sau Africa, networkingul global indicind o noua reasezare a profesiei.

Volumul prezinta tendintele de dezvoltare a asistentei sociale in contextul mai larg al procesului de globalizare si un set conceptual (etica, valori, proces de interventie, roluri profesionale) necesar in practica asistentei sociale. De asemenea, sint analizate comparativ sistemele existente la nivel international si este descris sistemul national de asistenta sociala, cu aspectele pozitive, dar si cu limitele sale. Structurata ca un curs, lucrarea se adreseaza studentilor de la facultatile de asistenta sociala si sociologie, dar si practicienilor din domeniu.
 
Cuprins: Asistenta sociala in secolul XXI: provocari, oportunitati, tendinte • Etica si valori in asistenta sociala: o dezbatere perpetua • Structura unui sistem de asistenta sociala • Influenta programelor si a sistemelor de protectie sociala • Influenta programelor si a sistemelor de protectie sociala • Sistemul national de asistenta sociala: analiza critica • Parteneriatul public-privat in asistenta sociala

Despre Autor 

Doru Buzducea este conferentiar universitar doctor si prodecan al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii din Bucuresti, titular al cursurilor Introducere in asistenta sociala, Teorii clasice si moderne in asistenta sociala, Asistenta sociala interna­tionala, director al Centrului de Cercetare si Inovatie in Servicii Sociale, presedinte al Asociatiei Scolilor de Asistenta Sociala din Romania si vicepresedinte al Colegiului National al Asistentilor Sociali si redactor‑sef al Revistei de Asistenta Sociala.

De asemenea, este autor si coautor de volume, studii si articole de specialitate publicate in tara si in strainatate pe teme legate de asistenta sociala, grupuri de risc, globalizare si psihologia pierderii si de programe de cercetare stiintifica din zona grupurilor de risc ridicat. A colaborat cu diverse institutii nationale si internationale (ARACIS, ACPART, CNCSIS, CNAS, UNICEF, UNAIDS, UNODC).

Dintre volumele publicate amintim: SIDA – confluente psihosociale (1997), Geopolitica saraciei – politici sociale in sfera grupurilor umane aflate in risc de excludere sociala (1999), Psihologia pierderii si terapia durerii (1999, 2002, coautor), Cetati si ruine – introducere in studiul problemelor sociale (1999), Globalizarea – structuri paradigmatice moderne (2001, 2005), Aspecte contemporane in asistenta sociala (2005), Riscuri la tineri.

Studiu de caz: adolescentii cu HIV/SIDA din Romania (coord., 2007), O monografie a fenomenului HIV/SIDA in Romania (2008, coautor), Sisteme moderne de asistenta sociala. Tendinte globale si practici locale (2009).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 248
Editura: Polirom
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-46-1332-8
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri