Sinuciderea Fecioarelor (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Sinuciderea Fecioarelor (Top 10+) [Carte de Buzunar]
154,00 MDL (36,05 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere si note de Mirela Adascalitei.
 
Romanul Sinuciderea fecioarelor a inspirat, in 1999, o celebra ecranizare in regia Sofiei Coppola, cu Kirsten Dunst, Josh Hartnett, James Woods si Kathleen Turner in rolurile principale.
 
Sinuciderea fecioarelor spune povestea unor barbati ale caror vieti au fost schimbate pentru totdeauna de obsesia lor violenta pentru cele cinci surori Lisbon: inteligenta Therese, pretentioasa Mary, ascetica Bonnie, libertina Lux si palida, neprihanita Cecilia, a carei spectaculoasa moarte deschide „anul sinuci-derilor”. Romanul lui Jeffrey Eugenides creeaza un portret viu si captivant al tineretii si al inocentei disparute.
 
El il transpune pe cititor in trecut, pe strazile marginite de ulmi ale Americii obisnuite, reinviind imaginile, mirosurile si senzatiile curtilor din spatele caselor si ale scolilor, pline de vraja si de mister.
 
O poveste de neuitat despre iubire si pierdere, despre sex si sinucidere, despre amintiri si fantezie.
 
 
Despre Autor
 
Jeffrey Eugenides s‑a nascut la Detroit, in 1960, intr‑o familie de origine greaca. A absolvit magna cum laude Brown University si, in 1986, a terminat un mas­terat la Stanford University. A publicat povestiri in cele mai prestigioase reviste literare americane: The New YorkerThe Paris ReviewThe Yale ReviewGranta. Primul sau roman, Sinuciderea fecioarelor, publicat in 1993, se bucura de un succes rasunator.
 
Romanul Middlesex i‑a adus elogiile criticii, care l‑a comparat cu monstrii sacri ai literaturii americane, Saul Bellow si Philip Roth, si a fost distins, in anul 2003, cu Premiul Pulitzer. Un alt celebru roman al sau, Intriga matrimoniala (Polirom, 2011), a intrat pe lista celor mai bune 100 de carti a publicatiei The New York Times Magazine.
 

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Virgin Suicides
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 280
Editura: Polirom
Apariția: Martie 2014
ISBN: 978-973-46-4350-9
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri