Sinuciderea. De ce a Atacat Hitler Uniunea Sovietică?

Mai multe poze

Sinuciderea. De ce a Atacat Hitler Uniunea Sovietică?
265,00 MDL (66,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Radu Parpauta.

Victor Suvorov a demonstrat in mai multe volume incompetenta cadrelor de conducere sideficientele armatei sovietice, in special in perioada de inceput al celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Sinuciderea e intr-un fel replica acestora: nici armata nazista nu era atit de bine pregatita de razboi pe cit se crede in general, iar deschiderea unui nou front, cel de Rasarit, impotriva unui dusman care facea in secret pregatiri de razboi s-a dovedit a fi o decizie hazardata. Intentia lui Stalin de a invada estul Europei l-a determinat pe Hitler sa initieze un razboi-fulger impotriva Uniunii Sovietice, al carui succes, date fiind conditiile geografice si climatice din Rusia, dar si buna dotare tehnica a Armatei Rosii, nu putea fi decit iluzoriu.

Cuprins:

Cine a scris istoria noastra? • Primul punct: Führerul are intotdeauna dreptate • Despre locomotivele din beton • Cum se numeau tan-curile amfibii germane? • Despre cum au invatat hitleristii geografia • Ce stiau ei despre Armata Rosie? • De ce avea nevoie Stalin de Basarabia? • Daca n-ar fi fost iarna! • Cind a pierdut Hitler razboiul?
 
Recenzii
 
”Esenta ultimei carti publicate in Romania care poarta marca Suvorov se poate rezuma simplu: Hitler a fost complet nebun cind a atacat in iunie 1941 Uniunea Sovietica. Intregul volum se axeaza pe demonstrarea acestei teze, in subsidiar Suvorov avind de disputat diverse meciuri incinse in campionatul Rusiei de istoriografie, ba cu reprezentanti de seama ai memorialisticii militare sovietice precum maresalul Jukov sau cu alti istorici de factura comunista si neo-comunista.

Scriitura lui Suvorov are nerv si de multe ori e nervoasa, autorul are de reglat nenumarate conturi cu contestatarii lui din fosta istoriografie sovietica ce primisera directive de stat sa acopere si justifice cumva esecurile de la inceputul razboiului.”-- Codrut Constantinescu, 30 octombrie 2012, pe filme-carti.ro
 
Despre Autor

Victor Suvorov (Vladimir Bogdanovici Rezun), fost ofiter al Directiei Generale de Informatii a Ministerului Apararii din Uniunea Sovietica, a defectat in 1978 si s-a stabilit in Marea Britanie, unde a lucrat ca analist de informatii.

Alte volume traduse la Editura Polirom: Spargatorul de gheata. Cine a declansat al Doilea Razboi Mondial? (1995, 2010), Ultima republica (vol. I: De ce a pierdut Uniunea Sovietica al Doilea Razboi Mondial?, 1997, 2010; vol. II: Cauza sfinta, 2011; vol. III: Dezastrul, 2011), Ziua M. Cind a inceput al Doilea Razboi Mondial? (1998, 2011), Epurarea. De ce a decapitat Stalin armata? (2000, 2011), Acvariul.

Cariera si defectiunea unui spion sovietic (2011), Spetnaz. Istoria secreta a Fortelor Speciale Sovietice (2011), O sa va ingropam! Cronica maretului deceniu (2012), Sinuciderea. De ce a atacat Hitler Uniunea Sovietica? (2012), Umbra victoriei (2013) si Eliberatorul (2013).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 368
Editura: Polirom
Apariția: Iulie 2012
ISBN: 978-973-46-2784-4
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.3600

Pareri