Singură cu mine

Singură cu mine
70,00 MDL (14,07 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

„Singură cu mine” este o reflecție asupra vieții, iubirii și relației cu oamenii din jur. Este o carte despre viață, cu tot ce cuprinde ea: bucurie, lacrimi, dragoste, dezamăgire, încredere, speranță, adevăr (oricât de crud ar fi acesta)...

Este o carte despre regăsire și descoperire, despre întoarcerea la Sine. Și mai este despre acele stări în care realizezi că e mai bine să fii singură cu tine, decât singură cu cineva...

Pagina de Facebook a cărții: www.facebook.com/singuracumine

 

Recenzii


 

„Ce e „Singură cu mine”? Un exerciţiu de scriere? Adică, o compunere şcolară pe o anume temă?
Sau o... confesiune sinceră, izvorâtă dintr-o experienţă personală foarte tristă pentru o jună copilă, care abia îşi face intrarea în viaţa mare?

Orice-ar fi, cartea se prezintă ca un concentrat ROMAN, cu un stil viguros, cu o structură narativă bine închegată, cu profunzimi psihologice realiste, convingătoare. Pe scurt, e produsul unui talent nativ autentic, care chiar dacă pare incredibil de precoce, bucură enorm, fiind o floare rară în câmpul LITERELOR ROMÂNE DE AZI... Într-un ceas bun, Marinela Lungu!

- Vladimir Beşleagă, scriitor, eseist, jurnalist, traducător din Republica Moldova.

Romanele bune sunt la fel de rare ca şi veştile bune. Mai cu seamă, în cazul unui debut! Iată însă o tânără autoare (de numai cincisprezece ani!) care intră în literatura de la noi cu paşi convingători şi singuri. E vorba de Marinela Lungu şi romanul ei „Singură cu mine”, apărut la editura „Învăţătorul modern”, în primăvara anului 2016. La această vârstă, de regulă, poezia este cea care tronează autoritar în sufletele adolescentine. Proza necesită experienţă. Vine mai greu. Solicită efort, cunoaştere, talent. Proza e rodul suferinţei. Cei care bat la uşa ei sunt plini de cicatrice…

Poate de asta şi n-am deschis prea curând această carte. La ce puteam să mă aştept? Să mai aud o voce slabă şi timidă? Dar… ce surpriză! Am descoperit o voce totalmente nouă! O pană sigură. Un filozof matur. Un creator de personaje inedite. Nimic stângaci. Nimic întâmplător. O dramă relatată cu emoţie, cu har, cu lacrimi de durere şi de fericire! De unde, la această vârstă, atâta înzestrare şi putere? Nu ştiu… Ceea ce ştiu cu siguranţă e faptul că Marinela Lungu ne va surprinde şi în viitor cu lucrări din ce în ce mai serioase şi mai demne de luat în seamă!

- Aurelian Silvestru, scriitor, psiholog, publicist, pedagog.

 

Citate din carte


 

Iubirea lecuiește, dar tot ea rănește. Și, în cele din urmă, numai ea este capabilă să ierte...

Mi-am ascuns lacrimile... Unii nu meritau să le vadă, deoarece s-ar fi bucurat de ele. Altora nu voiam să le arăt, deoarece i-ar fi întristat...

Când iubești, poți trece peste orice, dar nu și peste absența celui care te ajută să învingi!

Cu toții ne pierdem prin viață... Și, din disperare, greșim drumul ce ne-ar putea salva. Greșim din teamă. Suntem prea slabi din frica de a fi puternici. Și, astfel, pierdem ocazia de a trăi în fericire.

Suferi, pentru că suferința e umbra fericirii. Suferi, pentru că nu există alt drum spre Cer, decât puntea făurită din lacrimile nefericirii. Suferi, pentru că fără suferință, n-ai mai fi cine ești.

Se spune că femeia iartă totul, nu însă și indiferența. Femeia nu poate trăi în afara iubirii, iar dacă o faci să se simtă respinsă, mai devreme sau mai târziu, va trebui să suporți aceleași tensiuni din partea ei.

Această iubire, nu avea sorți de izbândă. Vigoarea ei se risipea în van, ca fumul unui incendiu devastator.

Atât de tare mă înspăimânta gândul că mă va părăsi, încât aș fi preferat să-l părăsesc mai bine eu pe dânsul... 

...Și totuși! Ce dragoste bizară într-o lume și mai bizară...

Blogul autoarei: http://singuracumine.blogspot.md

  

Despre autoare


 

Marinela Lungu s-a născut la 30 iulie 1999 în orașul Fălești, într-o familie de intelectuali. A crescut sub steaua protectoare a mamei sale care i-a călăuzit pașii spre lucruri frumoase și sfinte. Studiază la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din orașul natal, în prezent fiind în clasa a X-a. Din 2015, publică articole în revista „NOI”, în ziarul raional și în alte publicații. 

Pagina de Facebook a autoarei: www.facebook.com/marinela.lungu

 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 154
Editura: Învăţătorul modern”
Apariția: 2016
ISBN: 978-9975-3115-3-3
Dimensiuni: 14,5 x 20 cm
Greutatea: 0.2900

Pareri

Părerile Clienților 2 item(s)

cine e autorul pozei? coperta
cine e autorul pozei? coperta
Evaluarea
Parerea lui ion Tiganescu / (Plasată la data 14.10.2016)
Minunata
Superba cartea! Nici nu iti dai seama ca a fost scrisa de o adolescenta de 15 ani, atat de profunda si complexa este! Recomand cu toata inima!
Evaluarea
Parerea lui Georgiana Camelia / (Plasată la data 14.08.2016)