Singur pe o Insulă Pustie

Mai multe poze

Singur pe o Insulă Pustie
224,00 MDL (56,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Andra Hancu.
 
Autorul bestsellerului 860 de zile pe Amazon. O calatorie incredibila
 
Documentarul despre perioada petrecuta de Ed Stafford pe insula Olorua, Naked and Marooned, a fost difuzat de Discovery Channel.
 
Lui Ed Stafford, celebrul explorator care a strabatut pe jos intreaga lungime a Amazonului si a intrat astfel in Guinness World Records, ii plac provocarile. Dupa extraordinara calatorie relatata in 860 de zile pe Amazon, el cauta o noua aventura si decide sa se izoleze pe o insula nelocuita. Astfel ajunge in Olorua, o mica insula din Pacificul de Sud.
 
Scopul lui: sa se descurce singur timp de 60 de zile, fara sa aiba la el nici hrana, nici apa, nici macar haine. Singurii sai tovarasi in aceasta perioada in care va avea de infruntat foamea, setea, frigul, oboseala, dar mai ales singuratatea sint camerele video pe care le va folosi ca sa-si filmeze activitatile zilnice. Jurnalul acestei experiente, Singur pe o insula pustie este o poveste impresionanta despre ambitia unui om de a-si testa limitele fizice si mentale.
 
„Ed ne demonstreaza ca e un adevarat supravietuitor.” -- Ranulph Fiennes
 

Recenzii


 

Este o carte care te urmareste, pentru ca ceea ce a realizat Ed Stafford nu e la indemina oricui. Fie ca vorbeste despre defecatie (una dintre temele cel mai des abordate in carte, pentru ca aceasta este un indicator al sanatatii organismului in conditiile grele de acolo), fie ca ne dezvaluie, fara a o critica expres, poluarea acestei planete (de vreme ce pina si cea mai indepartata insula este plina de peturi de apa, de gunoaie ajunse pe valuri), stilul sau este atragator si incitant, plin de suspans, simti ca pleci intr-o aventura alaturi de autor si ca esti aproape de el in fiecare moment, la fiecare noua intimplare.

De altfel, niciuna din cartile din Colectia Hexagon de la Editura Polirom nu dezamageste, sint substitutele necesare si suficiente cartilor de aventura pe care le-am citit in copilarie.” -- Jovi ENE, 24 februarie 2016, pe filme-carti.ro

 
Despre Autor

 

Ed Stafford a fost căpitan în armata britanică pînă în 2002, după care a condus expediţii peste tot în lume. A lucrat alături de ONU în Afghanistan, unde a participat la organizarea primelor alegeri prezidenţiale.

În august 2010 a devenit primul om care a străbătut pe jos întreaga lungime a fluviului Amazon, însoţit de un muncitor forestier pe nume Gadiel „Cho” Sánchez Rivera, o călătorie care a durat mai bine de doi ani. În anul 2012, performanţa lui a fost inclusă în Guinns esBook of Records.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Naked and Marooned
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 304
Editura: Polirom
Apariția: Decembrie 2015
ISBN: 978-973-46-5665-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri