Singur în Întuneric

Singur în Întuneric
69,00 MDL (17,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Singur în întuneric este o carte care unește două generații: cea a tinerilor pragmatici și ambițioși de astăzi, și cea a părinților, care pentru a asigura un trai decent copiilor pleacă să muncească la străini. Este o carte despre lipsa umărului pe care să se sprijine capul protagonistului când simte nevoia să plângă, pentru că fără tatăl lui alături niciun alt confident nu va fi suficient de bun.

Este o carte despre o mângâiere pe creștet, un sfat, o îmbrățișare sau o strângere de mână atât de necesare tinerilor în perioada când realizările, visurile, ambițiile, iubirea, prietenia merg cot la cot cu intrigile, greutățile și dezamăgirile.

Urmărește pagina de Facebook a cărții.

 

Recenzie


 

Singur în întuneric e un portret alcătuit din fărâme ale unei generaţii, ai cărei componenţi sunt aparent fără griji - de ei au „grijă" părinţii care muncesc peste hotare -, fără probleme grave, unicele lor probleme fiind cele sentimentale, fără compromisuri, pentru că nu cunosc noţiunea, şi aşa mai departe.

Personajele sunt bine fixate în timp, care coincide cu adolescenţa şi anii tineri ai autoarei. Ele trăiesc, iubesc, urzesc, au decepţii, speră, se zbat în spaţiul basarabean de azi, unde normalitatea (aici: corectitudinea, bunătatea, credinţa etc.) e anormală şi anormalitatea (orgoliul, desfrâul, minciuna) - normalitate.

Autoarea stăpâneşte bine limbajul prozei, care are multiple valenţe, asigurând un liant întregii lucrări. E o curgere neîntreruptă, ţesută cu intrigi şi cu întâmplări din viaţa unui Don Juan.

-- Nicolae Dabija

 

Video despre carte


 

 

Citate din carte


 

„O umbră. Asta am devenit în spatele tău. Iar tot ce ai trăit tu mi-am închipuit că am trăit eu. Ce dulce mângâiere că ți-am cunoscut adolescența, că am înțeles de ce ai făcut un lucru sau altul, că ți-am aflat marea iubire...”

„Prietenia e haina care vine perfect pe doi oameni diferiți.”

„Nu știa de ce se gândea la copac, în momentul în care pășise pe pământul uscat din ogradă. Poate pentru că simțea o uscăciune similară la nivelul inimii. O stare incipientă de descompunere pe care n-o putea controla și nici suprima.”

„Timp. Pentru toate e nevoie de timp. Dar mai ales pentru inimile frânte.”

„Luiza e la fel de tristă ca și mine. Viața ei e ca o floare pe care cineva a uitat s-o mai ude. E tânără și se vestejește. Mi-e milă de ea, dar nu pot s-o iubesc în continuare doar pentru că mi-e milă. O să mă cerți acum, nu-i așa? O să-mi reproșezi că nu sunt tacticos cu fetele, că le iubesc fațarnic apoi le părăsesc. N-o să neg acest fapt. Mă încearcă o mare greutate când le simt în preajmă. Dacă măcar una din ele ar înțelege ce-i în sufletul meu... Dacă măcar una s-ar osteni să-mi citească tristețile...”

„Tu vezi numai casa enormă în care trăiește, Ilie! Mașinile luxoase pe care le ține în garaj. Servitorii care umblă după el și-i flutură în față cu evantaiul, când e cald, sau îi țin umbrela, când plouă. Tu vezi toate astea și te gândești că e un om norocos. Norocos este, nu neg. Dar asta nu înseamnă că e și fericit. Tu l-ai zărit vreodată cu zâmbetul pe buze? L-ai observat vreodată să-și admire soția și să-i spună că o iubește, sau că e frumoasă? Sau să se bucure așa, pur și simplu, de cât de mândru lucește soarele pe cer?”

Accesează blogul autoarei Mariana Răileanu.

 

Despre Autoare


 

Mariana Răileanu, născută în satul Slaveanca, Sângerei, la 10 martie 1991, absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării şi a Facultăţii de Ştiinţe Economice a ULIM, prezintă cititorului o pânză de proporţii. Un roman despre tinerii de azi, colegii ei de vârstă, despre viaţa acestora, pe care ea o analizează ca şi cum din interior.

Urmează autoarea pe Facebook.

 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 184
Editura: Literatura și Arta
Apariția: Septembrie 2015
ISBN: 978-9975-3070-5-5
Dimensiuni: 14 x 20,3 cm
Greutatea: 0.2200

Pareri