Singur în Fața Dragostei: Roman

Singur în Fața Dragostei: Roman
99,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)
    • 42 persoane au cumpărat recent acest produs.

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Descriere

În "Singur în față dragostei", roman memorabil al scriitorului basarabean Aureliu Busuioc, eroul Radu Negrescu este proiectat pe fundalul unui mediu sătesc dominat de ignoranța, lâncezeală socială, frazeologie goală, prostie, ipocrizie. Perspectivă observației acide, încercarea de a aborda problemele existențiale prin prisma ironiei sarcastice permit scriitorului să surprindă spectacolul vieții în toată complexitatea lui.

”Actualitatea temei, contemporaneitatea eroilor, pictura veridică a caracterelor, stilul expresiv, ţinuta intelectuală originală şi nouă sunt calităţi sigure ale scrierii Singur in faţa dragostei.” - Vasile Coroban

 

 A photo posted by Bestseller.md (@bestseller_md) on Oct 14, 2014 at 10:54pm PDT

 

Recenzie


 

Probabil, un singur roman il întrece ca număr de cititori în Basarabia pe Singur în faţa dragostei. Şi acel roman e semnat tot de Aureliu Busuioc. E Unchiul din Paris.

Totul începe de la acel: „L-am întâlnit, recunosc, într-un restaurant. De fapt, n-are importanţă unde l-am întâlnit, pentru că l-aş fi întâlnit neapărat, îl căutam, iar locul nu are nicio semnificaţie".

Aşa apare, la 1966, printre tovarăşii vania, ion soltâşi, tanchişti şi partizani, „un bărbat sub 30 de ani, probabil înalt, de o frumuseţe rară. Una dintre acele frumuseţi pe lângă care treci fără să le observi imediat, dar de care nu te poţi rupe, odată observându-le.

Trăsături precise, viguroase şi aproape clasice dădeau feţei lui o expresivitate uluitoare (...) de o frumuseţe virilă". Era firesc să-l cheme Radu. Radu Negrescu. într-un roman de dragoste.

Era un nume complet anormal printre slavicii, iurii ş.a.m.d. din viaţa reală de atunci. Radu Negrescu făcea lucruri fireşti pentru oameni. Se îndrăgostea. Dar nu până în pânzele albe. Lucra. Dar nu până la epuizare. Discuta. Dar nu îl înflăcăra viitorul luminos. Trăia ca un om firesc. într-o societate violată de politic şi de social.

„Un erou atipic, în primul rând ca limbaj, în al doilea - ca maniere. Seducător, inteligent, fără iluzii donquijoteşti şi - cum de s-a putut? -fără idealuri într-un timp când şi vacile furajere trăiau conform „măreţelor chemări", constată criticul Eugen Lungu.

-- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”

 

Citate din Carte


 

”Geamantanul începuse să prindă greutate ca și oamenii pe care abia începi să-i cunoști.”

”…n-aveam un chef să leg prietenie cu ea: mă apăsa o experiență prea bogată…”

”Fiecare om are dreptul la o prostie în viață.”

”Nu e nimic mai păcătos să aștepți. O fată, o viață mai bună, un tren, un pahar cu bere, un ”da” sau un ”nu”… Și trebuia să aștept…”

”Oamenii nu trebuie mințiți. Dar și adevărul trebuie spus la vremea lui! Și un adevăr poate avea efectul unei minciuni, când pică în mâini nedibace…”

”E o fată prea deșteaptă, una dintre cele mai mari nenorociri ale unei femei frumoae.”-- Selecție de Doina Cernavca

 

Despre Autor


 

Aureliu Busuioc s-a născut la 26 octombrie 1928 în satul Cobâlca, azi Codreanca, din judeţul Orhei.

Poet, prozator, dramaturg, publicist, traducător. Debutează cu volumul de poezie Prafuri amare, 1955, după care au urmat: Piatra de încercare, 1958; Firicel de floare rară, 1961; Dor, 1962 ș.a.

Autor al romanelor: Singur în faţa dragostei, 1966; Unchiul din Paris, 1973; Local-ploi de scurtă durată, 1986; Lătrând la lună, 1997; Pactizând cu diavolul, 1999; Spune-mi Gioni, 2003; Hronicul Găinarilor, 2006.

 

ntastică, pusă în scenă în prezent... o carte pentru romanticii incurabili, cărora le plac eroinele aflate în plin conflict între dragoste și datorie, frământate de pasiuni toride, dar înnăbușite.”  L.A. Times

”Romanul de debut al lui Andrea Cremer pune mister și pasiune într-o experiență a autodeterminării.” Publishers Weekly

 Trădare, pierdere, suferință, spaimă. Cum poate rămâne în viață o dragoste supusă la atâtea încercări? Continuarea în cartea a doua, Blestemul Lupilor.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 160
Editura: Cartier
Apariția: Septembrie 2012
ISBN: 978-9975-79-785-6
Dimensiuni: 13 x 19,5 cm
Greutatea: 0.2600

Pareri

Părerile Clienților 2 item(s)

extraordinara
E una dintre acele carti,care neaparat trebuie sa fie in biblioteca personala.Am descoperit de curand ca sunt indragostita,de creatia minunata a lui Aureliu Busuioc .
Evaluarea
Parerea lui Vera Ceban / (Plasată la data 11.09.2013)
Superba
Cred ca e cea mai frumoasa poveste de dragoste scrisa de un scriitor autohton.
Evaluarea
Parerea lui Mihaela / (Plasată la data 24.01.2013)