Simfonia Unui Criminal

Simfonia Unui Criminal
42,00 MDL (8,44 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Educat într-o familie evlavioasă, Adam Nowak, un profesor de muzică într-un oraș mic din sudul Poloniei, ajunge captiv al propriei creații muzicale. Sufocat de muzica pe care o aude neîncetat, și conducându-se de false valori morale și religioase, acesta ajunge să comită cele mai oribile crime, pentru a-și putea încheia simfonia și stârpi tot răul din lume.

Ana și Liza trăiesc o complicată poveste de dragoste, presărată de certuri, lacrimi și taine. Intimitatea lor este invadată de un „al treilea” care le distruge relația și care va crea între ele o prăpastie, distrugând pentru totdeauna ceea ce ele încercau să construiască cu atâta grijă.

Destinele personajelor se vor intersecta în cel mai neașteptat moment, culminând cu un final surprinzător.

Un thriller despre credință, pasiune și vicii.

Vezi site-ul cărții!

 

Recenzie


 

Luând în consideraţie o spusă a scriitorului rus Viadimir Solouhin, el precizând că „un scriitor adevărat simulează pe oricare dintre personajele sale", Doina Lungu se identifică, fără echivoc, cu unul dintre personajele acestui volum, Ana, care „ar fi vrut să fie o Virginia Woolf a timpurilor sale, o făuritoare de destine, care mai macabre, care mai strălucite".

Uşor influenţată de cărţile şi filmele în vogă din ultimele decenii, în special de Parfumul scriitorului german Patrick Suskind, autoarea creează un personaj, Adam, care îşi compune simfonia, o capodoperă a vieţii sale, scriindu-şi notele muzicale cu sângele victimelor sacrificate. Acesta este obsedat de ideea că divinitatea i-a ales, pe el şi pe soţia sa, Eva, binecu-vântându-i pentru a curăţa omenirea de vicii, făcând-o mai bună, iar, prin simfonia sa, numele să-i ajungă a fi al unui creator genial.

Mottourile biblice ale fiecărui capitol, prenumele celor două personaje centrale, dar şi personificatele vicii cu care Adam comunică în visele sale, acestea îndemnându-l la crime înfiorătoare, scot în vileag anumite subtexte şi semnificaţii, evidenţiind ideea Anei că „inspiraţia (...) este apanajul celor talentaţi", opinia însă fiind valabilă şi cu referire la autoare. -- Nicolae Rusu

Vezi pagina de Facebook a cărții.

 

Vezi Trailerul Cărții


 

 

Trivia


 

 - Romanul a fost scris timp de o vară, timp în care a lucrat cateva ore pe zi.

- Doina Lungu este prima studentă care a scris o teză de licență pe baza propriului roman.

- Ministerul Culturii al Republicii Moldova a selectat manuscrisul pentru a finanța editarea și distribuirea în bibliotecile din țară.

- Scenaristul Vlad Bulat, a spus în cadrul unui reportaj tv că romanul tinerei ar putea chiar să fie ecranizat.

 

Interviu cu Doina Lungu


 

Când ți-a venit ideea să scrii un roman?

Ideea romanului a venit treptat. În adolescență „flirtam" cu poezia și citeam mult. Mi-am dorit întotdeauna să-mi aștern gândurile pe foaie, desigur prin prisma personajelor mele și uite că m-am hotărât într-o zi de vară. Inițial a fost un alt subiect, însă am renunțat la el din motivul că mi-am dorit să surprind două epoci diferite, iar asta necesită experiență. Ideea criminalului pasionat de muzică mi-a venit în vis, a fost chiar un coșmar. Mi-am notat ideea și am dezvoltat-o așa cum mi-a dictat imaginația.

De cât timp lucrezi la roman?

La roman am lucrat timp de o vară. A fost o perioadă destul de dificilă pentru mine, pentru că starea din nuvelă o simțeam la propriu și trăiam într-o continuă melancolie. Mă trezeam diminețile și scriam cât era liniște în casă. Totuși, scrierea este o experiență frumoasă și o bună metodă de a evada din rutină și prezent.

Care sunt scriitorii tăi preferați?

Sunt mare amatoare de detective și thrillere psihologice. Cel care m-a ambiționat a fost Stephen King. "Misterul regelui sau despre scris", a fost cartea de căpătâi, care m-a ajutat să însușesc măiestria scrisului (cel puțin am încercat să țin cont de sfaturile sale). Acum l-am descoperit pe Carlos Ruiz Zafon, care a devenit între timp un fel de mentor spiritual.

Cum au reacționat profesorii la ideea că vei susține teza de licență în baza propriului roman?

Inițial am discutat cu coordonatorul meu, domnul Mihai Lescu, care a susținut această inițiativă și a fost primul care a făcut o redactare a manuscrisului. Toți profesorii m-au susținut, în special cei de la catedra noastră. Sincer, nici nu mă așteptam că am să ajung atât de departe cu scrierea mea.

Ai susținut teza de licență?

Sunt deja absolventă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării. Am luat 10 și sunt foarte mândră de acest lucru.

Ai studiat la jurnalism, unde te vezi profesional în următorii 5 ani?

Am multe vise și scopuri, ca orice om. Discovery Channel ar fi o bună țintă Însă mi-ar plăcea să trăiesc undeva într-un ținut îndepărtat, scriind :)

Personajele din carte reprezintă prototipul persoanelor pe care le cunoști în viața reală?

Personajele din "Simfonia unui criminal" mă reprezintă, în primul rând pe mine, apoi pe cei care i-am cunoscut. E o sinteză a experienței pe care am căpătat-o, interacționând cu alți semeni de-ai mei: prieteni, oameni cu care am avut un conflict, cunoștințe sau pur și simplu un necunoscut pe care l-am văzut pe stradă. Mulți se pot regăsi acolo.
 
Ce ai la moment pe noptieră?

Acum citesc "Palatul de la Miazănoapte" de Carlos Ruiz Zafon.

Vrei să continui să scrii cărți și mai departe?

Nu pot să pretind că "Simfonia unui criminal" este o capodoperă, pentru asta este nevoie de o muncă continuă și asta fac în prezent. M-am apucat de o nouă nuvelă. Doar, omul cât trăiește, învață, nu? (așa îmi spune bunica).

Interviu de Nadia Darie. Revista online PentruEa.md

 

Despre Autoare


 

Doina Lungu s-a născut la 7 septembrie 1991 în orașul Orhei. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării (USM). Este prima studentă care a scris o teză de licență pe baza propriului roman. A activat în calitate de editor la postul tv Acasa în Moldova. În prezent, activează în cadrul proiectului european “Support to the DCFTA process in the Republic of Moldova”, în calitate de expert în comunicare.

Simfonia unui criminal este volumul de debut al tinerei autoare. În cadrul unui interviu televizat, Doina Lungu a vorbit că sursa de inspirație pentru roman a fost un vis, în care și-a vazut personajul.

Vezi pagina personală de Facebook a autoarei.

 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 152
Editura: Prut Internațional
Apariția: 2014
ISBN: 978-9975-54-166-4
Dimensiuni: 12 x 18 cm
Greutatea: 0.1400

Pareri