Simetria ei înfricoșătoare

Simetria ei înfricoșătoare

Preț de Listă: 276,00 MDL (69,00 RON)

Preț: 138,00 MDL (34,50 RON)

Economisești: 138,00 MDL (34,50 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

 

Puterea dragostei e cea care pune in miscare aceasta poveste cu iz gotic, a carei actiune se petrece in apropierea cimitirului Highgate din Londra. Dupa ce moare de cancer, Elspeth Noblin isi lasa averea, inclusiv apartamentul cu vedere spre cimitir, celor doua nepoate gemene, fiice ale surorii ei, de care se indepartase cu multi ani in urma. Cand cele doua gemene, Valentina si Julia, ajung in Londra pentru a-si revendica mostenirea, isi dau seama ca matusa lor, pe care nu apucasera s-o cunoasca pana atunci, e inca printre cei vii. Dar numai ca fantoma.

Palide si plictisite, imbracate mereu la fel si, aparent, imposibil de separat, cele doua tinere isi gasesc identitatea – a lor, dar si a misterioasei lor matusi – intr-o istorie care-ti ridica adrenalina si te emotioneaza pana la lacrimi. Din aceste cautari nu lipseste o pleiada de personaje pitoresti: Robert, fostul iubit al raposatei, Martin, un pasionat de cuvinte incrucisate care e agorafobic si Marijke, sotia devotata, dar neputincioasa, a celui din urma.

Nimeni nu stie ce vor descoperi gemenele.

Poate ca frumusetea se invecineaza, adesea, periculos de mult cu moartea.

«Niffenegger este o scriitoare extraordinar de sensibila [...], iar Simetria ei infricosatoare este o carte de o minunata delicatete.» The Times

«Sa mai scrii ceva dupa un fenomenal blockbuster nu este usor, dar Niffenegger s-a ridicat la nivelul asteptarilor tuturor cu Simetria ei infricosa toare. Fanii vor fi pe deplin rasplatiti citind aceasta poveste moderna cu fantome, originala si ingenioasa.
Descrierile ei il conduc pe cititor in mijlocul unui cameleonic peisaj victorian, in care frumusetea si moartea isi dau intalnire. Hipnotic. O poveste cu adevarat emotionanta, plina de personaje de neuitat... » Chicago Sun-Times

Atunci cand Elspeth Noblin moare de cancer, le lasa mostenire nepoatelor sale gemene, Julia si Valentina, apartamentul din Londra in care locuia. Cele doua tinere americane, in varsta de 20 de ani, nu si-au intalnit niciodata matusa englezoaica, stiu doar ca mama lor, Edie, a avut o sora geamana. Fetele se muta in apartamentul lui Elspeth, care se invecineaza cu cimitirul Highgate din Londra si ajung sa-i cunoasca pe ceilalti locatari ai imobilului: Martin, un tip sclipitor, pasionat de cuvinte incrucisate, care sufera de sindrom obsesiv-compulsiv, Marijke, sotia acestuia si Robert, fostul iubit al lui Elspeth, un bun cunoscator al cimitirului.

Implicandu-se in viata de zi cu zi a vecinilor matusii lor, Julia si Valentina descopera cat de viu este Highgate... Inclusiv matusa lor, care se pare ca nu si-a parasit vechiul apartament nici dupa moarte.

 

Despre Autor


 

Audrey Niffenegger este artist vizual şi profesoară la Colegiul Columbia din Chicago. S-a născut în 1963, într-un cătun idilic din South Haven, Michigan, dar familia ei s-a mutat la Evanston, Illinois, când ea era mică. A urmat cursurile Institutului de Artă din Chicago, expunându-şi picturile, desenele, benzile ilustate şi cărţile în Galeria Printworks din Chicago. În 1997, lui Audrey Niffenegger i-a venit ideea de a realiza o carte despre un călător în timp şi despre soţia acestuia. Iniţial, s-a gândit la un roman grafic, dar apoi şi-a dat seama că îi este foarte dificil să zugrăvească schimbările bruşte de timp prin imagini statice.

După şase ani, în 2003, a publicat Soţia călătorului în timp, roman care a devenit repede un bestseller internaţional şi a fost ulterior ecranizat. Cel de-al doilea roman al lui Audrey Niffenegger, Simetria ei înfricoşătoare, a fost publicat în 2009. Acum lucrează la cea de-a treia carte, care se numeşte The Chinchilla Girl in Exile. A publicat şi două romane ilustrate: The Three Incestuous Sisters şi The Adventuress.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 528
Editura: Trei
Apariția: Ianuarie 2011
ISBN: 978-973-707-430-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.5400

Pareri