Şi am spus da. O poveste de iubire

Elizabeth Gilbert

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Vă mai recomandăm

Mănâncă, roagă-te, iubește (LIVRARE - 7 ZILE)

Elizabeth Gilbert

245,00 MDL

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

La inceputul lui 2010 a aparut in SUA, intr-un prim tiraj de un milion de exemplare, Committed, mult asteptata continuare a cartii care a facut-o celebra pe Elizabeth Gilbert, Mananca, roaga-te, iubeste. A devenit imediat numarul 1 pe lista de bestselleruri nonfiction a publicatiei New York Times. In februarie 2011 a aparut in editie brosata. Intre timp, Committed a fost tradusa, sub diverse titluri, in numeroase limbi si figureaza pe listele de bestselleruri din multe tari.

Mananca, roaga-te, iubeste... si mai departe?

Elizabeth Gilbert s-a casatorit cu iubitul ei brazilian, intalnit in Bali.

De fapt, Liz si Felipe, traumatizati amandoi de divorturile prin care trecusera, isi jurasera sa nu se casatoreasca niciodata. Au fost obligati s-o faca - au fost aproape condamnati la casnicie de autoritatile americane de frontiera - doar pentru a putea ramane impreuna pe teritoriul Statelor Unite.

La ceremonia de nunta in cerc restrans care s-a petrecut intr-un orasel linistit din New Jersey, Liz a spus da. A spus-o din toata inima. Dar pentru asta a trebuit sa-si invinga, incetul cu incetul, enorma reticenta fata de casatorie. Si a facut-o in stilul ei: timp de aproape un an, calatorind cu Felipe prin Asia de sud-est, s-a documentat asupra casatoriei. A incercat prin orice mijloace - lecturi, discutii cu tot felul de oameni, apel la experienta familiei proprii - sa se impace cu batrana institutie inainte de a-i trece inca o data pragul.

Iar pe drum a descoperit o seama de fapte interesante despre casnicie, pe care le impartaseste cititorilor cu hazul, inteligenta si compasiunea ei caracteristice. Dincolo de aceste „insertii socio-istorice", cum le numeste autoarea, noul memoir al lui Elizabeth Gilbert este o celebrare a iubirii, cu toate consecintele si complexitatea pe care dragostea adevarata, in lumea adevarata, le atrage dupa sine intotdeauna.

Autoarea a formulat cu simplitate, intr-un interviu, concluzia noului ei volum: „Casatoria e o stranie combinatie de vis si realitate, iar noi, cuplurile, ne petrecem viata incercand sa negociem granita dintre cele doua. Am sa spun asta, pentru ca este, cred, cea mai importanta informatie din toata cartea: casatoria nu e un joc pentru oameni tineri.“

 

Recenzii

Elizabeth Gilbert a lucrat ca ziaristă la reviste pentru bărbaţi. Şi scria texte despre cowboy puternici. Apoi a trecut printr-un divorţ dureros. A plecat din lumea bărbaţilor adevăraţi într-o călătorie în jurul lumii. Ca să-şi refacă sistemul emoţional. Aşa a apărut volumul Mănâncă, roagă-te, iubeşte. Cartea a devenit bestseller. Hollywoodul a reacţionat cu un film cu Julia Roberts şi Javier Bardem.

În 2010 apărea în Statele Unite Şi am spus da, cu titlul englezesc Committed. într-un prim tiraj de un milion de exemplare.

Cum poate fi o căsătorie fericită?

Cuplurile care se căsătoresc până la 25 de ani sunt cele mai expuse divorţului. După studiile pe care le dă Gilbert, vârsta ideală care nu te va aduce în faţa tribunalului e de 50 de ani.

Cu cât eşti mai bine educat, cu atât vei avea o căsătorie mai bună. Femeile cu studii superioare şi cu cariere, care se căsătoresc ceva mai târziu, sunt candidatele la căsnicii pe viaţă.

Familiile care au copii mici sunt expuse divorţului mult mai mult decât cele cu copii mari sau fără copii.

Oamenii care au locuit înainte de căsătorie împreună au o rată de divorţ mai mare decât cei care au aşteptat căsătoria.

Cu cât sunteţi mai puţin asemănători ca rasă, vârstă, religie, etnie, cultură, cu atât riscul divorţului e mai mare.

Cu cât un cuplu e mai integrat social, cu atât şansele unei căsătorii fericite sunt mai mari.

Cu cât un cuplu e mai religios, cu atât rezistă mai mult.

Căsniciile în care femeia şi bărbatul sunt egali, inclusiv în cazul activităţilor casnice, sunt mai fericite.

Printre biologii femei circulă o glumă: „Există o singură parte a anatomiei unui bărbat a cărei lungime ar trebui să îngrijoreze orice potenţială parteneră, iar aceasta e gena receptoare de vasopresină". Gena lui Kennedy a fost mică. Iar Harry Truman a avut gene receptoare lungi. Şi a crescut copii celor care sunt Kennedy.


-- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”

Video despre Carte

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 300
Apariția: 2011
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 20,5 x 14,5 cm
ISBN: 9789735063641