Şi Am Spus Da. O Poveste de Iubire. Continuarea Bestsellerului Mănâncă, Roagă-te, Iubeşte [Carte Electronică]

Şi Am Spus Da. O Poveste de Iubire. Continuarea Bestsellerului Mănâncă, Roagă-te, Iubeşte [Carte Electronică]

Preț de Listă: 98,99 MDL (24,75 RON)

Preț: 49,50 MDL (12,38 RON)

Economisești: 49,49 MDL (12,37 RON) (49%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Ediția Print (PDF)

Preț de Listă: 98,99 MDL (24,75 RON)

Preț: 49,50 MDL (12,38 RON)

Economisești: 49,49 MDL (12,37 RON) (49%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

La începutul lui 2010 a apărut în SUA, într-un prim tiraj de un milion de exemplare, Committed, mult așteptata continuare a cărții care a făcut-o celebră pe Elizabeth Gilbert, Mănâncă, roagă-te, iubește. A devenit imediat Numărul 1 pe lista de bestselleruri nonfiction a publicației New York Times. În februarie 2011 a apărut în ediție broșată. Între timp, Committed a fost tradusă, sub diverse titluri, în numeroase limbi și figurează pe listele de bestselleruri din multe țări.

Mănâncă, roagă-te, iubește... și mai departe?
Elizabeth Gilbert s-a căsătorit cu iubitul ei brazilian, întâlnit în Bali.
De fapt, Liz și Felipe, traumatizați amândoi de divorțurile prin care trecuseră, își juraseră să nu se căsătorească niciodată. Au fost obligați s-o facă - au fost aproape condamnați la căsnicie de autoritățile americane de frontieră - doar pentru a putea rămâne împreună pe teritoriul Statelor Unite.
La ceremonia de nuntă în cerc restrâns care s-a petrecut într-un orășel liniștit din New Jersey, Liz a spus da. A spus-o din toată inima. Dar pentru asta a trebuit să-și învingă, încetul cu încetul, enorma reticență față de căsătorie. Și a făcut-o în stilul ei: timp de aproape un an, călătorind cu Felipe prin Asia de sud-est, s-a documentat asupra căsătoriei. A încercat prin orice mijloace - lecturi, discuţii cu tot felul de oameni, apel la experiența familiei proprii - să se împace cu bătrâna instituție înainte de a-i trece încă o dată pragul.

 

 

A photo posted by Bestseller.md (@bestseller_md) on

 

Iar pe drum a descoperit o seamă de fapte interesante despre căsnicie, pe care le împărtăşeşte cititorilor cu hazul, inteligenţa şi compasiunea ei caracteristice. Dincolo de aceste „inserţii socio-istorice", cum le numeşte autoarea, noul memoir al lui Elizabeth Gilbert este o celebrare a iubirii, cu toate consecinţele şi complexitatea pe care dragostea adevărată, în lumea adevărată, le atrage după sine întotdeauna.

Autoarea a formulat cu simplitate, într-un interviu, concluzia noului ei volum: „Căsătoria e o stranie combinație de vis și realitate, iar noi, cuplurile, ne petrecem viața încercând să negociem granița dintre cele două. Am să spun asta, pentru ca este, cred, cea mai importantă informație din toată cartea: căsătoria nu e un joc pentru oameni tineri.“


Mireasa a purtat puloverul ei roşu preferat şi a avut un buchet de lalele galbene, ca cel de pe coperta ediţiei Humanitas.

Committed este tradusă, sub diverse titluri, în numeroase limbi: franceză: Mes Alliances. Histoires d'amour et de mariage, germană: Das Ja-Wort: Wie ich meinen Frieden mit der Ehe machte, italiană: Giuro che non mi sposo, spaniolă: Comprometida. Una historia de amor, rusă: Zakonnîi brak, polonă, bulgară, suedeză... probabil în tot atâtea ca Mănâncă, roagă-te, iubeşte.

Reacţiile publicului la Committed au variat de la entuziasm la dezamăgire, aşa cum o arată cele peste 200 de postări ale cititorilor de pe amazon.com (unde reacţia pozitivă o depăşeşte totuşi pe cea negativă, vezi comentariile cu 4 şi 5 stele). Cineva de pe la mijlocul spectrului spunea, foarte judicios, că dacă Mănâncă, roagă-te, iubeşte a dus la un film artistic, Şi am spus da ar putea sta la baza unui excelent documentar. La capătul lui (şi al cărţii) vei cădea pe gânduri şi e posibil să ajungi la concluzia că nu eşti făcut(ă) pentru căsătorie.

 

Recenzii
„Povestirea aceasta e fundamental jurnalistică, scrisă de o jurnalistă extrem de competentă. Nu are pretenţia de a fi mai mult de atât. E o naraţiune încântătoare care se sfârşeşte, à la Shakespeare, cu o nuntă veselă. Ce să nu-ţi placă aici?"-- Washington Post

„Committed e un tribut adus puterii căsătoriei şi o evaluare onestă a ei. Oricine are de gând să ia o asemenea decizie emoţională, cu însemnătate juridică, ar face bine să caute cartea." -- Vanity Fair

„Elizabeth Gilbert rămâne povestitoarea plină de duh din Mănâncă, roagă-te, iubeşte." -- Publishers Weekly

”Elizabeth Gilbert a lucrat ca ziaristă la reviste pentru bărbaţi. Şi scria texte despre cowboy puternici. Apoi a trecut printr-un divorţ dureros. A plecat din lumea bărbaţilor adevăraţi într-o călătorie în jurul lumii. Ca să-şi refacă sistemul emoţional. Aşa a apărut volumul Mănâncă, roagă-te, iubeşte. Cartea a devenit bestseller. Hollywoodul a reacţionat cu un film cu Julia Roberts şi Javier Bardem.

În 2010 apărea în Statele Unite Şi am spus da, cu titlul englezesc Committed. într-un prim tiraj de un milion de exemplare.

Cum poate fi o căsătorie fericită?

Cuplurile care se căsătoresc până la 25 de ani sunt cele mai expuse divorţului. După studiile pe care le dă Gilbert, vârsta ideală care nu te va aduce în faţa tribunalului e de 50 de ani.

Cu cât eşti mai bine educat, cu atât vei avea o căsătorie mai bună. Femeile cu studii superioare şi cu cariere, care se căsătoresc ceva mai târziu, sunt candidatele la căsnicii pe viaţă.

Familiile care au copii mici sunt expuse divorţului mult mai mult decât cele cu copii mari sau fără copii.

Oamenii care au locuit înainte de căsătorie împreună au o rată de divorţ mai mare decât cei care au aşteptat căsătoria.

Cu cât sunteţi mai puţin asemănători ca rasă, vârstă, religie, etnie, cultură, cu atât riscul divorţului e mai mare.

Cu cât un cuplu e mai integrat social, cu atât şansele unei căsătorii fericite sunt mai mari.

Cu cât un cuplu e mai religios, cu atât rezistă mai mult.

Căsniciile în care femeia şi bărbatul sunt egali, inclusiv în cazul activităţilor casnice, sunt mai fericite.

Printre biologii femei circulă o glumă: „Există o singură parte a anatomiei unui bărbat a cărei lungime ar trebui să îngrijoreze orice potenţială parteneră, iar aceasta e gena receptoare de vasopresină". Gena lui Kennedy a fost mică. Iar Harry Truman a avut gene receptoare lungi. Şi a crescut copii celor care sunt Kennedy.

-- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”

 

Despre Autor


 

ELIZABETH GILBERT (n. 1969 în Waterbury, Connecticut; studii de științe politice la New York University) a devenit celebră odată cu apariția volumului autobiografic Mănâncă, roagă-te, iubeşte (2006), megabestseller internaţional (10 milioane de exemplare publicate în lume, traduceri în 30 de limbi) apărut în românește la Humanitas în 2008 (60 000 de exemplare publicate până la începutul lui 2011), ecranizat în 2010, cu Julia Roberts şi Javier Bardem în rolurile principale.

Volumul de povestiri Pelerinii (1997; Premiul Pushcart şi nominalizare pentru Pen/Hemingway Award în 1998), apărut și el în românește (Humanitas, 2010), reprezintă debutul ei literar.

Au urmat romanul Stern Men (2000; în curs de apariţie la Humanitas sub titlul Bărbații de pe punte), volumul non-fiction Ultimul bărbat american (2002; Humanitas, 2009), finalist în competiţia pentru două premii importante - National Book Award şi National Book Critics Award, volumul autobiografic deja menționat şi continuarea lui, Şi am spus da. O poveste de iubire (Committed. A Skeptic Makes Peace with Marriage), devenită curând bestseller în SUA.

 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Committed: A Love Story
Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2014
ISBN: 978-973-50-4321-6
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 304

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

Este o carte buna pentru tinerii care nu stiu
Este o carte buna pentru tinerii care nu stiu ce sa aleaga, casatoria sau celibatul si sunt convinsa ca in aceasta carte vor gasi raspunsul la multe intrebari, de la o profesionista. Chiar daca a trait deceptii in casatoriile avute, totusi viata ii surade si ii arata ca tot familia e implinirea suprema.
Evaluarea
Parerea lui Mihaela / (Plasată la data 27.06.2014)

Bestseller.md îți mai recomandă: