Shogun. Vol.1+2 (Colecția Adevărul de Lux)

Shogun. Vol.1+2 (Colecția Adevărul de Lux)

Preț de Listă: 300,00 MDL (75,00 RON)

Preț: 150,00 MDL (37,50 RON)

Economisești: 150,00 MDL (37,50 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

James Clavell (10 oct. 1924 – 7 septembrie 1994), pe numele sau adevarat James Edmund DuMaresq de Clavelle, a fost deopotriva un mare romancier, scenarist si regizor de film. Cunoscut in principal pentru romanele sale grupate sub denumirea de "Saga Asiatica", Clavell a fost autorul scenariilor pentru mai multor pelicule de success, incluzand "The Fly" ("Musca"), "The Great Escape" ("Marea evadare", cu Steve McQuinn), si To Sir with Love" (Domnului Profesor, cu dragoste, cu Sidney Poitier).

Romanele sale se remarca printr-o atentie scrupuloasa a detaliului in ceea ce priveste diferentele de cultura dintre societatea occidentala si cea asiatica. De departe cel mai popular roman al sau, Shogun contine peste 1000 de pagini care descriu cu maiestrie atmosfera Japoniei feudale, in care cultura vestica se intalneste cu cea asiatica, iar diferentele adanci isi cer tributul, transformandu-se intr-o lupta pentru supravietuire.

Romanul, publicat in 1975, a fost tradus in numeroase limbi si a fost ecranizat in 1980 intr-un serial de televiziune, in care actorul Richard Chamberlain a interpretat rolul principal. Dupa publicarea lui "Shogun", romanele sale au primit numele de "Saga Asiatica". Titlul de Shogun a fost acordat initial de imparatul Go-Toba in anul 1192, dupa care Japonia a fost carmuita de shoguni timp de sapte secole.

  

Despre Autor


  

James Clavell (1924-1994), pe numele sau adevarat Charles Edmund DuMaresq de Clavelle, a activat atat in domeniul literar, cat si in cel al artei cinematografice, fiind cunoscut ca un remarcabil romancier, scenarist si regizor de film.

Apreciat indeosebi pentru romanele sale reunite sub denumirea de „Saga asiatica”, Clavell a fost si autorul mai multor filme de succes, precum „The Fly”(„Musca”), „The Great Escape”(„Marea evadare”) si „To Sir with Love”(„Domnului profesor, cu dragoste”).

Fiu al unui ofiter din Marina Militara Britanica, Clavell se inroleaza la 16 ani in Artileria Regala, luptand in cel de-al Doilea Razboi Mondial pentru a continua traditia familiei. Este trimis in Malaezia, sa lupte impotriva japonezilor.

Ranit si capturat, va fi dus intr-un lagar de prizonieri din insula Java Centrala si mutat apoi la inchisoarea Changi, langa Singapore.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 844 + 782
Editura: Adevărul
Apariția: Noiembrie 2008
ISBN: 978-973-1848-12-9
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 1.6900

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: