Sfîntul Nebuniilor Incipiente

Sfîntul Nebuniilor Incipiente
196,00 MDL (49,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Romanul Sfintul nebuniilor incipiente spune povestea unui grup de prieteni, cu nesfirsitele lor incercari de a-si indeplini visurile, menirea sau pur si simplu de-a nu-si pierde mintile.

Ömer, Abed si Piyu sunt colegi de camera, veniti de putin timp in Statele Unite. Ömer este din Istanbul, urmeaza un doctorat in stiinte politice si e indragostit de o feminista americana, care se simte straina in tara ei, are o multime de obsesii si tendinte sinucigase. Abed isi continua studiile in biotehnologie si e in permanenta ingrijorat – din cauza modului scrintit de viata al lui Ömer, de o vizita neasteptata din partea propriei mame sau de prejudecatile americanilor impotriva arabilor. Iar Piyu e spaniol si isi doreste sa devina dentist, in ciuda fobiei lui acute fata de obiectele ascutite.

Fiecare personaj este dezorientat intr-un fel sau altul, iar monologurile lor sunt o incercare de a descoperi ce-si doresc in viata si, eventual, de la cine. O abordare contemporana a unor teme majore precum iubirea, prietenia, cultura, nationalitatea, exilul si nevoia de a apartine cuiva, undeva.

Despre Autor

Elif Shafak, una dintre marile revelatii ale litera­turii turce contemporane, s-a nascut in Franta, la Strasbourg, in 1971. A studiat relatiile internationale la Middle East Technical University din Ankara, iar in prezent este profesor la Departamentul de Studii despre Orientul Apropiat al Universitatii din Arizona. Scrise in turca sau engleza si traduse deja in nume­roase limbi, romanele sale se bucura de un succes considerabil, la fel ca si volumele sale de povestiri sau non-fictiune. La Editura Polirom au mai aparut: Sfintul nebuniilor incipiente (2009) si Cele patruzeci de legi ale iubirii (2011).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 384
Editura: Polirom
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-46-1548-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri