Sfârșitul petrolului: În pragul unui dezastru [Copertă moale]

Sfârșitul petrolului: În pragul unui dezastru [Copertă moale]
48,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Descrierea Cărții

Cu un preţ al petrolului pe care nici în scenariile lor cele mai fanteziste decidenţii şi analiştii economici nu îndrăzneau să şi-l imagineze, omenirea începe să-şi pună tot mai insistent o serie de întrebări: Nu cumva drumul pe care mergem duce spre dezastru?

Dacă modul nostru de dezvoltare este bazat pe o falsă premisă, aceea a resurselor energetice ieftine şi cvasiinepuizabile, ce-i de făcut? Chiar este petrolul pe sfârşite?

Paul Roberts ne oferă răspunsuri pertinente şi bine documentate, iar statisticile lui sunt actuale şi şocante. Multe ţări au ajuns la capătul rezervelor de petrol şi, în ciuda progreselor tehnologice, oferta lor nu mai poate susţine cererea. Nici marile zăcăminte petroliere din ţările arabe nu sunt eterne. Bestseller al revistei "Foreign Affairs" şi una dintre cele mai vândute cărţi ale "American Booksellers Association", Sfârşitul petrolului este o lectură obligatorie pentru oricine foloseşte petrolul, însemnând, de fapt, pentru oricare dintre noi.

Recenzii

"O lucrare remarcabilă - probabil cea mai bună carte scrisă vreodată despre politica energetică și despre consecințele ei asupra mediului" - New York Review of Books

"O analiză extrem de riguroasă şi de profesionistă a celei mai grave crize cu care se confruntă societatea noastră industriala" - The Boston Herald

Video despre Carte


Despre Autor

Paul Roberts a fost nominalizat pentru premiul National Magazine (1999) şi pentru premiul de excelenţă în jurnalism al Bibliotecii Publice din New York (2005). Scrie pentru The Los Angeles, The Washington Post, The Guardian, USA Today, Harper's Magazine, Newsweek şi Rolling Stone. Este colaborator permanent la numeroase emisiuni tv şi radio dintre care: CNN's Lou Dobbs, BBC, MSNBC şi CBS Evening News.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The End of Oil: On the Edge of a Perilous New World
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 480
Editura: Litera
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-675-435-7
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.3680

Pareri