Sfârșitul Pământului

Sfârșitul Pământului
202,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Sfarsitul Pamantului a castigat Premiul World Fantasy.

"Proza lui Shepard aminteste de escapadele sumbre ale lui Conrad, de Zona crepusculara, […] de yankeii imorali din existentialismul periculos al lui Greene sau Dosarele X, […] ca si de lumile fantasy în descompunere ale lui Swanwick si Gene Wolfe. […] O antologie chiar mai buna decat Vanatorul de jaguari!" - Fantasy & Science Fiction Magazine

"Viziuni gnostice, dimensiuni ascunse, salturi temporale, coborari in iad, patrule-fantoma si alte concepte din lumea pulp-ului sunt revitalizate intr-o proza densa, cu dialoguri si decoruri exceptionale" - SFRevu

"A doua culegere a fictiunilor scurte ale lui Shepard este la fel de fascinanta si impresionanta ca si prima, Vanatorul de jaguari. Povestirile fac parte din matrita Shepard standard, cu protagonisti dezabuzati, locuri exotice si o seducatoare glisari în fantastic." - Locus

"Nu exista aproape nimic in science-fiction, cu atat mai putin in literatura horror, si foarte putin in literatura mainstream, pe masura spectrului sau vizionar, a atmosferei sclipitoare si a prozei sale lucide." - The New York Times Book Review

Biografie

Lucius Shepard s-a nascut in 1947 in Lynchburg, statul Virginia, si a crescut in Florida. A avut o copilarie grea, la doar cincisprezece ani fugind in Irlanda la bordul unui cargobot.

Lucius Shepard a petrecut mai multi ani in Europa, Africa de Nord si Asia, lucrand intr-o fabrica de tigari in Germania, in bazarul Khan al Khalili din Cairo sau ca bodyguard in Malaga. Revenit in Statele Unite, Shepard a intrat la Universitatea Carolina de Nord, unde, timp de un semestru, a fost coeditorul publicatiei Carolina Quarterly.

S-a alaturat apoi unei formatii de muzica si a petrecut anii 1970 in mare parte cantand rock’n’roll. A avut slujbe din cele mai diferite, de la paznic de noapte la o centrala nucleara, la profesor de spaniola. In 1980 a participat la Clarion Writers’ Workshop de la Universitatea Michigan si si-a inceput cariera de scriitor.

Lucius Shepard a debutat in 1983 cu o povestire pentru ca un an mai tarziu sa isi publice primul sau roman. In timpul unei prelungite calatorii in America Centrala, intre 1981–1982, a fost corespondent de razboi in El Salvador.

Textele sale au fost publicate in multe reviste de circulatie internationala, iar in 1985 a castigat Premiul John W. Campbell pentru "Cel mai bun tanar scriitor".

Volumul de povestiri Vanatorul de jaguari i-a adus distinctiile World Fantasy Award si Locus in 1988, povestirile Salvador si R&R fiind recompensate cu Locus si SF Chronicle in 1985, respectiv Locus, Nebula si SF Chronicle in 1987. De asemenea, nuvela Radiant Green Star, adaugata ulterior volumului, a castigat Premiul Locus in 2001.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Livrare Gratis N/A
Titlu Original: The End of The Earth
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 880
Editura: Nemira
Apariția: 2010
ISBN: 978-606-8134-32-1
Dimensiuni: 10,7 x 17,8 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri