Sfârşitul hranei - pericolul înfometării în era hipermarketurilor

Sfârşitul hranei - pericolul înfometării în era hipermarketurilor
35,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Descrierea Cărții

Cartea lui Paul Roberts nu este doar o istorie a hranei, ci şi o analiză antropologică a comportamentului uman faţă cu perspectiva unei catastrofe alimentare. Sfârşitul hranei este un avertisment. Va putea agricultura să facă faţă creşterii populaţiei?

Vor găsi economia, politica şi instinctele de supravieţuire cea mai bună cale de a ieşi din impasul unei agriculturi cu tot mai puţine valori nutritive şi a unui comerţ alimentar tot mai haotic? Din lăcomie, nepricepere sau prostie, rezervele de hrană sunt pe terminate şi, în scurtă vreme, nu vor mai putea astâmpăra foamea a miliarde de oameni.

Poate că, pentru cei care bântuie supermarketurile, făcând din cumpărături un fel de a fi, sfârşitul hranei se află la limita imposibilului. Cu toate acestea, fatalitatea secătuirii resurselor, combinată cu cinismul politicilor agricole a condus la paradoxul că lumea numără azi un miliard de obezi şi un miliard de înfometaţi. Omul nu trebuie să se confrunte doar cu mai puţină mâncare, ci şi cu o mâncare mai proastă, dăunătoare sănătăţii.

Sfârşitul hranei este o analiză extraordinară a uneia dintre cele mai mari probleme ale lumii contemporane.

Video despre Carte

Despre Autor

Paul Roberts, autor al bestsellerului Sfârşitul petrolului (2004), publicat de editura Litera Internaţional (2008), este jurnalist de la începutul anilor 1980. Cărţile lui nu au fost doar mari succese comerciale, dar au format curente de opinie, au influenţat politici şi au generat iniţiative la nivel global. A publicat articole în Los Angeles Times, Washington Post şi The Guardian (UK).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The End of Food
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 384
Editura: Litera
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-675-579-8
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.3150

Pareri