Sfârşitul Banilor şi Viitorul Civilizaţiei (Ediţia Capital)

Sfârşitul Banilor şi Viitorul Civilizaţiei (Ediţia Capital)

Preț de Listă: 176,00 MDL (44,00 RON)

Preț: 88,00 MDL (22,00 RON)

Economisești: 88,00 MDL (22,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

„Foarte puţini oameni îşi dau seama natura banilor s-a schimbat profund ultimele trei secole şi că au devenit instrument politic utilizat pentru a centraliza puterea, a concentra averea a submina guvernul democratic”, spune Thomas H. Greco Jr. Civilizaţia trece în prezent printr-o megacriză ascendentă şi multidimensională.

Există o serie întreagă de tendinţe, despre care logica elementară afirmă că nu mai pot continua să se manifeste neîngrădit: inegalitatea economică dintre ţări, erodarea principiilor democratice, alienarea socială, schimbările climatice, spolierea mediului natural, creşterea populaţiei şi ineficienţa instituţiilor naţionale şi internaţionale.

Toate acestea, deoarece omenirea a înregistrat o creştere exponenţială, care a mers departe şi s-a produs prea repede. Însă nimic nu creşte la infinit. Conform teoriei lui Greco, ieşirea din această megacriză s-ar putea realiza – dar numai printr-o metamorfoză a umanităţii. Însă un lucru e cert: ori vom renunţa interesele meschine, preţuind în mod egal viaţa fiecăruia, ori ne vom trezi implicaţi în conflicte tot mai distructive, care vor duce planeta la ruină.

 

Despre Autor

Thomas H. Greco Jr. este o autoritate în domeniul abordărilor liberale ale inovaţiilor monetare şi financiare, inclusiv sisteme de schimb fără numerar. Fost inginer, antreprenor şi profesor de colegiu, el a devenit foarte căutat pentru consultanţă şi pentru discursuri în cadrul unor conferinţe din întreaga lume. Greco a studiat vreme de peste 30 de ani căile de a ajunge la o mai mare echitate şi sustenabilitate în afaceri şi economie.

Experienţa sa în structuri monetare şi financiare l-a determinat să creeze concepte inovatoare pentru monede şi sisteme de plată comunitare. Site-ul său, www.reinventingmoney.com, şi blogurile asociate constituie o resursă unică de informaţii. Greco poate fi contactat prin intermediul acestora.

Detaliile Produsului

Titlu Original: The End of Money and the Future of Civilization
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 304
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2011
ISBN: 978-606-588-029-0
Dimensiuni: 13 x 23 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri