Septembrie

Mai multe poze

Septembrie

Preț de Listă: 169,00 MDL (42,25 RON)

Preț: 135,20 MDL (33,80 RON)

Economisești: 33,80 MDL (8,45 RON) (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba franceza de Constanta Ciocarlie.
 
Romanul unui eveniment care a zguduit lumea, povestea unei pasiuni neîmplinite. 

Romanul Septembrie a fost recompensat în 2015 cu Prix des Lecteurs du Salon du Roman Historique de la Levallois. 

Munchen, 1972. Doi ziariști acreditați la Jocurile Olimpice de vară se întalnesc în ajunul ceremoniei de deschidere; între ei se naște o legătură ciudată, un amestec de fascinație reciprocă și sfiiciune. Peste cateva zile, violența coboară că un trăsnet în mijlocul sărbătorii olimpice: membrii delegației israeliene sunt luați ostatici, terorismul se instalează în ceea ce ar fi trebuit să fie „paranteza olimpica”, întreaga lume e năucita.
 
Povestea celor doi ziariști, deveniți martori direcți ai unui eveniment dramatic, nu e nici ea ferită de catastrofa acelor ore în care orice competiție sportivă e abandonată și cand organizatorii se străduiesc, disperat și haotic, să salveze viață ostaticilor. Nimeni nu scapă neatins de acea lungă zi de 5 septembrie. 

„Se vor împlini în curand unsprezece ani de cand a murit fața noastră, dar cred că i-ar fi plăcut ideea mea, că ar fi fost mandră de mine. Din gandul acesta s-a născut un altul, așa că mi-am deschis computerul și am știut că trebuia să scriu povestea acelor zile așa cum mi le aminteam, neținand seamă de cronologia oficială. Ca să-i onorez pe cei unsprezece sportivi ale căror nume nu pot fi reamintite public de teama să nu stricăm cuiva cheful; dar și pentru a readuce la lumina povestea unui om despre care nu am vorbit niciodată nimănui, un om care a dispărut odată cu cele unsprezece sicrie, definitiv, că și cand ar fi fost ucis și el pe pista de la Furstenfeldbruck. Acel om se numea Sam Cole.”

 
 
Recenzii
 
„Am vrea să uităm o mulțime de lucruri. Multora dintre noi le-ar plăcea să uite durerea pe care-au simțit-o la un moment dat: o pierdere, o moarte, o boală, o iubire neîmpărtășită etc. In uitare însă nu cred, cred mai degrabă că scriitorii trebuie să vorbească în literatură pe care o scriu despre toate astea, despre lucrurile pe care nu le putem uită. Nu faci să dispară un lucru dacă scrii despre el, dar îi dai o altă dimensiune și asta te ajută să-l privești altfel. Așa văd eu legătură dintre uitare și amintire.”-- Jean Mattern
 
 
Despre Autor
 
Jean Mattern s-a nascut in 1965, intr-o familie de origine est-europeana. Dupa obtinerea licentei in literatura comparata, si-a construit o cariera de succes in domeniul editorial. In prezent, lucreaza la prestigioasa editura Gallimard, unde coordoneaza colectia de literatura straina „Du monde entier” si colectia „Arcades”, consacrata scriitorilor contemporani de origine straina.
 
La Editura Polirom i-au aparut romanele Baile Kiraly (2009) si Lapte si miere (2011).
 

Detaliile Produsului

Titlu Original: Septembre
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 152
Editura: Polirom
Apariția: Octombrie 2015
ISBN: 978-973-46-5655-4
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.1500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă:

 • Vreme ciudata la Tokio
  -20%

  Vreme ciudata la Tokio

  Preț de Listă: 184,00 MDL (46,00 RON)

  Preț: 147,20 MDL (36,80 RON)

  Economisești: 36,80 MDL (9,20 RON) (20%)