Sensul Vieţii într-un Pahar cu Apă şi alte Idei Năstruşnice, dar poate de folos

Sensul Vieţii într-un Pahar cu Apă şi alte Idei Năstruşnice, dar poate de folos
117,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Alan Alda este unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi actori americani: stea a Broadway-ului, nominalizat pentru Premiul Oscar şi, timp de unsprezece ani, inimitabilul Hawkeye Pierce în serialul M*A*S*H – în cursul căruia a obţinut, caz unic, trei premii Emmy: pentru actorie, dramaturgie şi regie. A câştigat alt premiu Emmy pentru intrepretarea lui Arnold Vinick în Viaţa la Casa Albă (dar lista premiilor ce i s-au decernat nu se opreşte aici). Pasionat de ştiinţă, a găzduit vreme îndelungată serialul PBS Scientific American Frontiers.

Sensul vieţii într-un pahar cu apă porneşte exact din punctul în care se oprise precedentul memoir de mare succes al lui Alan Alda, Nu-ţi împăia niciodată câinele: în urma unei intervenţii chirurgicale salvatoare, petrecută într-un modest spital din Chile, autorul îşi dă seama că este, de fapt, posesorul unei preţioase vieţi noi, căreia s-ar cuveni să-i dea cât mai mult sens.
Dar ce înseamnă o viaţă plină de sens?

Alan Alda, actor iubit şi om inteligent, a fost deseori invitat să vorbească în public; de pildă, să ţină discursul de deschidere la diferite universităţi, cu ocazia ceremoniei de absolvire. Pentru a răspunde la dificila întrebare, autorul „reciteşte“ şi comentează toate aceste speech-uri, găsindu-le totodată locul în propria-i biografie.
Sfaturile sale – adresate tinerilor sau oricărui om aflat în faţa unei răscruci a vieţii – sunt candide, înţelepte, pline de umor şi adesea emoţionante. La fel ca Alan Alda însuşi.


Recenzii

Jurnalul lui Alan Alda este o mărturie fermecătoare a unei vieți trăite din plin, din care transpare dorința acestuia de a face existența celorlalți mai frumoasă prin sfaturile pe care le-a dat atât în calitate de orator, dar și de actor, regizor, tată sau bunic. Deși a avut parte de o copilărie marcată de contradicții, cu o mamă paranoică și schizofrenică și cu un tată artist care lipsea frecvent de acasă din cauza turneelor, reușește să găsească un echilibru între dragostea față de familia pe care și-o întemeiază și cariera strălucită cu nominalizări la Oscar și premii Emmy câștigate.

Sensul vieții într-un pahar cu apă a întregit pentru mine imaginea dragă din copilărie a actorului, atunci când mă uitam alături de părinți la serialul M*A*S*H. Mi-a adus aminte de vremurile când râdeam pe săturate le glumele lui Hawkeye, un personaj pe cât de amuzant, pe atât de sensibil, pe cât de profesionist, pe atât de uman, exact cum l-am descoperit în această carte pe Alan Alda, semn că, probabil, succesul pe care l-a avut în acest rol nu a fost întâmplător.

Autorul este sincer în fiecare frază pe care o scrie, în fiecare amintire pe care o povestește, iar toate acestea sunt încununate de recunoștința pentru faptul că nu a murit după un episod de ocluzie intestinală care s-a petrecut în timp ce urca pe munte, undeva în Chile, înainte de a începe să scrie acest jurnal. Cartea este plină de umor, de confesiuni, dar și de momente dramatice. La finalul ei, Alan Alda ajunge la o concluzie despre ce înseamnă sensul vieții și, cu aceeași generozitate pe care o înfățișează pe tot parcursul jurnalului, ne împărtășește opinia lui despre acest subiect. Mă opresc însă aici, deoarece nu vreau să vă fur plăcerea de a citi poate unul din cele mai frumoase lucruri pe care cineva le-a spus despre viață.  

Plusuri: O carte de memorii sinceră cu multe idei de reflecție

Recomandari: Iubitorilor de memorii, jurnale sau fanilor actorului

--  Andra Silivestru, Bookblog.ro


Despre Autor

Alan Alda (n. 1936, New York) este un cunoscut actor, regizor si scenarist american de origine italiana. L-a interpretat timp de 11 ani pe Hawkeye Pierce în M*A*S*H, aparand in toate episoadele acestui celebru serial TV; a scris scenariile a 19 episoade ale aceluiasi serial si a regizat 32. A jucat adesea pe Broadway, fiind nominalizat de doua ori pentru Premiul Tony de excelenta in teatru.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 232
Editura: Humanitas
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-50-3192-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri