Securitate, Suveranitate și Instituții Internaționale

Securitate, Suveranitate și Instituții Internaționale
182,00 MDL (45,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Volumul analizeaza modul in care se conjuga institutional actiunea internationala in gestionarea securitatii, intr-o perioada marcata de sfirsitul Razboiului Rece si intr-un spatiu care, desi a fost numit „butoiul cu pulbere al Europei”, face parte din lumea considerata „civilizata”.

In dezbaterea dintre cele doua importante traditii ale stiintelor sociale —explicativa, ce cuprinde nume precum Durkheim sau Marx, si interpretativa, weberiana — autorul se plaseaza in cadrul celei de-a doua. Crizele din Europa de Sud-Est din anii ’90 sint discutate in contextul schimbarii mecanismelor institutionale de gestionare a securitatii internationale, intr-o abordare constructivista ce ia in considerare atit factorii materiali, cit si pe cei ideatici.

Cuprins: Problema suveranitatii in abordarea securitatii • Institutiile internationale • Gestionarea securitatii internationale • O interpretare constructivista a gestionarii institutionale a crizelor din Europa de Sud-Est

Despre Autor

Radu‑Sebastian Ungureanu, doctor in stiinte politice al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative. Impreuna cu Andrei Miroiu, a coordonat Manualul de relatii internationale (Polirom, 2006).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1804-0
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri