Secretele Verei Atkins. Povestea unei Românce Spion în al Doilea Război Mondial [Copertă tare]

Mai multe poze

Secretele Verei Atkins. Povestea unei Românce Spion în al Doilea Război Mondial [Copertă tare]
279,00 MDL (70,08 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Vera Maria Rosenberg a fost, probabil, cea mai importantă femeie spion din al Doilea Război Mondial. Născută în 1908 la Galați, a emigrat în Marea Britanie în 1933, fiind recrutată în tinerețe de serviciile de informații britanice. Ulterior și-a schimbat numele, pentru a-și ascunde originea evreiască, iar după stabilirea în Marea Britanie a participat la nenumărate misiuni secrete, ajungând în fruntea SOE, serviciul de operațiuni speciale creat de Winston Churchill.

Agenții ei au participat la nenumărate operațiuni vitale, inclusiv la pregătirea debarcării în Normandia. În 1987, François Mitterand i-a acordat Legiunea de Onoare, pentru aportul ei la eliberarea Franței. După război, Vera Atkins s-a retras într-un sat din Anglia, unde a rămas până la moarte, în 2000. Viața i-a fost înconjurată de mister, și puțini au știut cine este cu adevărat. Biografia lui Sarah Helm dezvăluie secretele celei despre care Ian Fleming, creatorul celebrului James Bond, spunea: „În adevărata lume a spionilor, Vera Atkins a fost șeful.“

„La fel de fascinantă ca un thriller de bună calitate... O lectură captivantă.“ -- Daily Mail


Despre Autor


Sarah Helm s-a nascut si a crescut in Yorkshire si a studiat engleza la Cambridge. A lucrat ca reporter si editorialist pentru Sunday Times iar in 1986 a devenit cofondator al ziarului Independent. In calitate de corespondent pe probleme interne, s-a ocupat de mai multe afaceri secrete la nivel oficial inalt, fiind distinsa cu Premiul Presei Britanice pentru Editorialistul Anului.

A beneficiat de asemenea de Bursa Laurence Stern acordata de prestigiosul Washington Post. In 1989 a devenit editor de stiri externe pentru Independent iar in 1992 s-a mutat la Ierusalim pentru a acoperi zona Orientului Mijlociu. A petrecut apoi trei ani in calitate de corespondent pentru Europa al aceluiasi ziar. O viata plina de secrete este prima ei carte.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 640
Editura: Litera
Apariția: Noiembrie 2014
ISBN: 978-606-741-176-8
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.7800

Pareri