Scrisoare Mareşalului

Scrisoare Mareşalului
43,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

În cartea „Scrisoare Mareşalului”,  accentele cad pe alte dominante, marcate puternic de realităţile timpului. Deşi se remarcă un caz aproape banal în sine, comportamentul crunt adeveresc văicărelile bătrânului, care în marea sa disperare şi dezamăgire, îi adresează o scrisoare mareşalului.

Nu cere nimic, doar să se uite ce se petrece în afara cercului strâns al mai-marelui său. Dramatismul se amplifică pe tot parcursul lecturii, iar culminaţia este marcată de cele mai profunde şi mai contrastante trăiri.

Nicolae Esinencu este unul dintre cei mai prolifici scriitori de la noi, explorând diverse genuri literare: poezie, proză, dramaturgie etc.

De un exotism local, scriitura lui Nicolae Esinencu a fost nedreptăţită de critica naţională. Deşi a stârnit mereu reacţii explozive, acestea au marcat doar momentul de apariţie, deoarece întreaga operă a lui Esinencu a fost abordată foarte puţin în comparaţie cu talentul său. Un rebel din fire, acest scriitor rămâne să-şi etaleze teribilismul artistic încă multe generaţii înainte, şi va stârni aceleaţi reacţii de fiecare dată. -- Diana Ungureanu

Recenzii

"Cred că cea mai adevărată caracteristică a creaţiei esinenciene o face prietena şi soţia sa Antosia Daria, care se exprima că "e păcat că foarte mulţi nu l-au citit pe Nicolae Esinencu şi niciodată n-au să afle ce-a gândit acesta î literatură." Aceste modeste note ale subsemnatului nu sunt decât un îndemn pentru toată lumea:căutaţi-l şi citiţi-l pe acest scriitor neobişnuit, original, inedit, fulminant, care este Nicolae Esinencu!" -- Anatol Ciocanu

"Nicolae Esinencu este în literatura contemporană o figură distinctă,un autor ce înviorează şi dinamizează mereu procesul literar. Prin creaţia sa,scriitorul a rămas întotdeauna un tulburător de linişti, un duşman al împăcării cu sine, un dărâmător deimagini false." -- Svetlana Şoproncu

"Poet din fire, Nicolae Esinencu este şi un prozator fecund şi original (...).Îl caracterizează o fantezie bogată, o mare capacitate de a plăsmui universuri în care personaje ciudate se simt liber şi acţionează nestingherit (...)."

Despre Autor

Nicolae Esinencu s-a născut pe 13 ianuarie 1940, în satul Chițcanii Vechi, județul Orhei. A fost redactor la Editura „Lumina”, secretar, apoi consilier al Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Debutează editorial cu placheta de versuri „Antene” (1968), urmată de cărțile de poezie „Sens” (1969), „Dealuri” (1974), „Copilul teribil” (1979), „Stai să-ți mai spun” (1983), „Cuvinte de chemat fetele” (1986) ș.a., precum și de volumele de proză: „Sacla” (1968), „Portocala” (1970), „Toi” (1972), „Era vremea să iubim” (1977) etc., care dezvăluie cititorului un scriitor de mare talent.

Semnează piesele: „Grand prix”, „Tabachera”, „Fumoarul”, „Oameni de paie” și scenariile de film „Tunul de lemn”, „Vâltoarea” și „Doi saci cu moldoveni”.

De asemenea, a editat și cărți pentru copii: „Harbuzul lui Fănel” (1972), „Bună dimineața” (1977) ș.a. În 1999-2004, Esinencu își adună opera în „Scrieri alese” (șase volume).

Este deținător al Ordinului „Gloria Muncii”, al „Ordinului Republicii”, laureat al Premiului de Stat al R. Moldova, Om Emerit în Artă din R. Moldova. Ani la rând a fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 371
Editura: Prut Internațional
Apariția: 2004
ISBN: 9975-69-513-0
Dimensiuni: 15,1 x 20,1 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri