Școala Robinsonilor [eBook]

Jules Verne

Stoc Limitat

Formate eBook

Descriere

Școala Robinsonilor (în franceză L'École des Robinsons) este un roman scris de Jules Verne în 1882. Inițial serializat în Magasin d'Éducation et de Récréation între 1 ianuarie și 1 decembrie 1882, a apărut în volum pe data 13 noiembrie a aceluiași an.

Godfrey, un tânăr de 22 de ani, locuieşte cu unchiul său, bogatul lord William W. Kolderup. înainte de a se căsători cu tânara şi frumoasa Phina, el doreşte să facă o călătorie pe mare. Aşadar, când unchiul său îl trimite să viziteze Noua Zeelandă la bordul vasului Dream, e mai mult decât fericit.

Din păcate, nava se scufundă iar Godfrey, supravieţuind naufragiului, trebuie să trăiască într-o lume sălbatică. Astfel, tânărul va învăţa în timpul nedoritului exil ce înseamnă să fii curajos şi, mai ales, care sunt adevăratele valori în viaţă...

Despre Autor

Jules Verne (n. 8 februarie 1828 - d. 24 martie 1905) a fost un scriitor francez și un precursor al literaturii științifico-fantastice. Verne a fost apreciat pentru scrierea operelor legate de viitor, spațiu, aer și călătoria în adâncurile mării. În patru din romanele sale este evocată România: ”Kéraban le têtu, Claudius Bombarnac, Le Château des Carpathes și Le beau Danube jaune.

Jules Verne a lăsat în urma sa o operă plină de o creativitate extraordinară. Este unul dintre primii autori care au îmbinat cu succes literatura de aventuri cu cea science-fiction. Interesul arătat pentru știință și faptul că a abordat în romanele sale teme care aveau să se concretizeze în secolul XX (zborul pe Lună, submarinul, etc.) îl face să fie mai mult decât un vizionar. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Apariția: 1882
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-2 MB
Compatibil cu Kindle: Da