SchrummSchrumm sau Excursia Duminicală la Nisipurile Mișcătoare

SchrummSchrumm sau Excursia Duminicală la Nisipurile Mișcătoare
168,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Descrierea Cărții

Căci în acele vremuri de după război, de avânt economic și de război rece, toate la un loc, SchrummSchrumm vine de-a rostogolul ca o carte cumplită, solidă, noduroasă. Nebunia aparent administrativă – și asta amintește ceva – este aceea a unui veac ce o ia la vale, care nu se mai stăpânește, un veac ale cărui schije ne ating și ne rănesc. 

 Recenzii

”O carte cu multiple sensuri, o proză despre teroare, moarte şi destin, absurdul făcîndu-şi de cap la tot pasul, unde logica devine ceva ilogic şi minciuna, o banalitate a cotidianului.”- Cristina Manole, septembrie 2010, Observator cultural

” A reda trama naraţiunii – ca orice parabolă, scrierea are o linie de subiect bine conturată – echivalează cu decuparea unor siluete; or, personajele sunt bine reliefate, iar linia melodică dacă nu polifonică, cel puţin contrapunctică.”- Emilian Galaicu-Paun, martie 2010, Radio Europa Libera

”Fără să fie o carte plăcută pentru cei care ar căuta în paginile ei o lume idilică, ea se individualizează mai degrabă printr-un umor negru, unde totul este proiectat, construit şi cântărit. Criticii literari îi atribuiau scriitorului reminiscenţe stilistice din Kafka, datorită personajelor care păreau prinse în situaţii şi sisteme fără ieşire.” 

Martie, 2010,- agentia de stiri online si comentarii dedicata industriei editoriale din Romania Agentia de carte

Despre Autor 

Fernand Combet - ramas la 16 ani fara tata, se inscrie la Facultatea de Drept, dupa care intra, in 1956, la Stiinte Politice (sectiunea Diplomatie), unde face studii stralucite, abandonate si acestea in favoarea Limbilor Orientale. Este perioada in care se consacra scrisului, iar pentru a supravietui sustine rubrica gastronomica La bien vivre. Aparitia primului sau roman, SchrummSchrumm sau Excursia Duminicala la Nisipurile Miscatoare, J.-J.Pauvert, 1966, are efectul unui trasnet - importanti critici literari ai epocii celebreaza virtutile unui roman stupefiant.

De la Mathieu Galey (de la Arts) la Kleber Haedens (Candide) pana la Luc Estang (Le Figaro literaire) sau Georges Anex (Le journal de Geneve), toti il situeaza din capul locului pe SchrummSchrumm "intre Kafka si Chreitien de Troyes" (un alt critic vorbeste despre "un soi de Kafka vazut de Dostoievski").La solicitarea aceluiasi editor, in 1968 scrie povestea alegorica Factice ou les Hommes-oiseaux, urmata de un al treilea roman, Mort et passion de Felix C. Scribador, J.-J.Pauvert, 1971.

In anii ce urmeaza calatoreste mult in Asia, pentru care face o adevarata pasiune. Intalnirea cu editorul Christian Laucou ii mai smulge o carte, ultima - Contes de l`Ambre et de l`Opium, Editions du Fourneau, 1985. Mai scrie un poem Chanson, in 1988, dupa care tace de tot, uitat de toata lumea.
Se stinge pe 29 decembrie 2003.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 300
Editura: Cartier
Apariția: 2010
ISBN: 978-9975-79-613-2
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri