Scandalul (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Scandalul (Top 10+) [Carte de Buzunar]
112,00 MDL (28,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba japoneza si note de Andreea Sion.

La cei saizeci si cinci de ani ai lui, Suguro este apreciat de cititori, critici si colegi de breasla, desi exista voci care ii ironizeaza rigoarea morala si reticenta in privinta problemelor sexuale. Totul pare sa arate ca il asteapta o batrinete linistita alaturi de sotia sa, dar acest scenariu se spulbera in clipa in care o femeie il acuza ca felul cum traieste contrazice flagrant ideile pe care se intemeiaza scrierile sale, denuntindu-l drept un client asiduu al bordelurilor si sex-shopurilor din Tokyo.

Amenintat de un ziarist razbunator cu declansarea unui adevarat scandal in presa, Suguro este nevoit sa dezlege misterul acestei acuzatii si descopera astfel existenta unui dublu al sau, un „geaman malefic” cu inclinatii sadomasochiste.

”Mi-a placut Scandalul, o pot incerca cei care nu inchid lezati la primele pagini cu conotatie sexuala si inteleg ca totul e o experienta literara antitetica, interesanta.” -- Coffee, 23 februarie 2016, pe cafeacutaifas.ro

 

Despre Autor


 

Shusaku Endo s‑a nascut in 1923 la Tokyo. Dupa ce si‑a luat licenta in literatura franceza la Universitatea Keio, a studiat citiva ani la Londra. La intoarcerea in Japonia a debutat ca prozator cu Omul alb (1955), distins cu Premiul Akutagawa. Doi ani mai tirziu i‑a aparut roma­nulMarea si otrava, urmat, in 1959, de Un idiot minunat(Polirom, 2004), care‑i aduce si faima de excelent scriitor satiric.

Urmatorul roman, Tacere (Polirom, 2008), publicat in 1966 si aflat acum in curs de ecranizare in regia lui Martin Scorsese, este rasplatit cu elogiile criticii, Graham Greene declarindu‑l pe Shusaku Endo unul dintre cei mai buni romancieri pe care i‑a citit vreodata.

In 1982 i se decerneaza Premiul Noma pentru Samuraiul (Polirom, 2006), iar in 1986 apare romanul Scandalul. Shusaku Endo este, de asemenea, autorul mai multor volume de eseuri si de povestiri. 

Cartile sale, traduse in numeroase limbi, i‑au adus recunoasterea internationala si au fost distinse cu cele mai importante premii literare japo­­neze: Premiul Akutagawa, Premiul Cultural Mainichi, Premiul Shincho, Premiul Tanizaki. A incetat din viata in anul 1996.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Polirom
Apariția: Ianuarie 2016
ISBN: 978-973-46-5867-1
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: