Scandal! Escrocherii care au zguduit lumea

Scandal! Escrocherii care au zguduit lumea
29,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Descrierea Cărții

Publicaţia de afaceri Fortune a analizat vreme de 80 de ani mecanismele marilor scandaluri financiare, selectând 20 de istorii aproape neverosimile despre lăcomie, prostie, răutate şi despre căile de a specula la extrem naivitatea celorlalţi. Acestea sunt ingredientele marilor scandaluri financiare.

Mulţi dintre oamenii de afaceri care n-ar dezvălui cum au făcut primul milion se grăbesc să-l pună gaj pe ultimul de care dispun, dacă nu se folosesc cumva de milioane inventate şi de cecuri fără acoperire, în speranţa unui nou început. Unii amanetează proprietăţile altora, alţii se împrumută de la bănci mici pentru a se putea împrumuta de alte bănci mai mari, alţii se înţeleg să menţină preţurile la un nivel greu de atins tocmai pentru a scoate mai mulţi bani din buzunarele clienţilor, cei mai mulţi dosesc banii în labirintul unor afaceri pe care, de la o vreme, încetează ei înşişi să le mai înţeleagă.

Într-o perioadă de criză financiară, volumul editat de Fortune ne face să înţelegem mecanismele corupţiei şi ale rapacităţii, oferindu-ne exemple de afaceri proaste transformate în dezastru, de escrocherii şi furturi la drumul mare cu ajutorul cardului şi al contractelor, istorii care, dacă am face abstracţie de numele personajelor, ar putea să pară desprinse din realitatea imediată. Volumul de faţă este, aşadar, o listă de mari escrocherii, dar şi o lecţie de anatomie financiară în care putem cartografia şi partea nevăzută a capitalismului.

Din Cuprins: Cum a reușit IBM să păcălească Hitachi (7 martie 1983) - Un caz incredibil de spionaj corporatist ajuns în atenția presei • Cel mai nemilos canibal al finanțelor de pe Wall Street (8 iunie 1998) - Mai mult decât un speculant, Dennis Helliwell și-a ruinat, cu sânge rece, rudele și prietenii • Gaura de 7,5 miliarde de dolari de la Société Générale (16 aprilie 2008) - Cum a umilit un broker de 31 de ani una dintre cele mai renumite companii franceze, deveind peste noapte erou de legendă

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: SCANDAL!: Amazing Tales of Scandals that Shocked the World and Shaped Modern Business
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 272
Editura: Litera
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-675-841-6
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.2640

Pareri