Satana pe Pământ

Satana pe Pământ

Preț de Listă: 58,00 MDL (11,66 RON)

Preț: 46,40 MDL (9,33 RON)

Economisești: 11,60 MDL (2,33 RON) (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

”La începutul lui iulie patruzeci şi nouă veneam cu vaca din Plan, unde chiar la marginea pădurii aveam o bucată de păşune. Nu departe de sat am văzut nişte camioane militare camuflate într-o livadă. Şi astăzi parcă văd cum sclipeau sângeros armele ostaşilor în razele asfinţitului... In acea noapte Cureşniţa, satul meu natal din judeţul Soroca, a rămas cu multe inimi frânte, cu multe uşi şi geamuri sparte, cu multe gospodării pustiite. Lumea, înfiorată de spaimă, vorbea în şoaptă:

- Acum satana-i pe pământ...

Astfel, încă în anii cincizeci ai secolului trecut, bunii mei consăteni, au pus cu precizie diagnosticul acestei distrugătoare maladii de import numită „ştiinţific" co-mu-nism.

In mărturiile pe care le-am cules în anii 1987-1993 de la oameni din diferite localităţi ale republicii n-am exagerat nimic, am păstrat totul aşa cum mi-au povestit ei. Chiar şi titlul cărţii, după cum vedeţi, tot lor le aparţine.” -- Ștefan Melnic

”Ştefan Melnic este, întâi de toate, un credincios copil al acestui pământ. îl doare sufletul pentru destinul neamului, suferă pentru că se lasă uitarea peste numele martirilor neamului... Este, după mine, unul dintre scriitorii care au trudit cel mai mult pentru a restabili memoria noastră. Cercetător neobosit, el a adunat mărturii despre anii de foamete, despre calvarul deportărilor. Cartea sa de schiţe documentare şi interviuri „Satana pe pământ" este de o valoare incontestabilă.” -- Claudia Partole

Despre Autor

Ştefan Melnic (Tudor), п. 24 decembrie 1941, s. Cureşniţa, Soroca. Poet, prozator. Membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova (1983). în 1958 se înscrie la Facultatea de Litere, Secţia română-franceză a Institutului Pedagogic "Alecu Russo" din Bălţi (promoţia 1964).

A lucrat, timp de 10 ani (1966-1976), la Teleradio Moldova, în redacţia emisiunilor pentru copii, ulterior activează ca redactor la editurile "Lumina" şi "Literatura Artistică". Din 1997 până în prezent este redactor-şef la revista "Alunelul".

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Lumina
Apariția: 2012
ISBN: 978-9975-65-321-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4800

Pareri