Șase Pălării Gânditoare

Șase Pălării Gânditoare
102,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Traducere din engleză de Adriana Ciorbaru.

Milioane de oameni din întreaga lume folosesc de peste douã decenii o metodã ineditã de gândire creativã: Şase pãlãrii gânditoare! Acest amuzant joc de roluri ne propune sã împãrţim felul în care gândim în şase categorii — fiecare simbolizatã de o pãlãrie de altã culoare. Vom analiza de fiecare datã ce pãlãrie purtãm în acel moment. Apoi vom purta pe rând, deliberat, fiecare dintre celelalte pãlãrii, pentru a parcurge întregul spectru al gândirii.

Gândirea eficientã reprezintã cheia succesului în toate domeniile de activitate. Orice întârziere, orice ezitare poate însemna diferenţa dintre reuşitã şi eşec.

De peste treizeci de ani, numele lui Edward de Bono este sinonim peste tot în lume cu creativitatea, educaţia gândirii şi succesul prin inventivitate deliberatã.

De la elevii de liceu la preşedinţii unor marii companii, milioane de oameni din întreaga lume folosesc de peste douã decenii o metodã ineditã de gândire creativã: Şase pãlãrii gânditoare!

Recenzie

Edward de Bono s-a născut în Malta. Recunoaşterea mondială i-a revenit fiind în Marea Britanie. Este considerat autoritatea numărul unu în domeniul gândirii creative.

„în gândire, principala dificultate este confuzia. încercăm să facem prea multe deodată. (...) Ceea ce avansez eu în această carte este un concept foarte simplu, care permite gânditorului să facă lucrurile pe rând. (...) Este conceptul celor şase pălării. Punerea pe cap a unei pălării defineşte un anumit tip de gândire", spune de Bono.

Pălăria albă ne solicită să luăm în considerare obiectivele formulate şi cifrele brute.

Pălăria roşie se referă la emoţii şi intuiţie.

Pălăria galbenă se referă la beneficii.

Pălăria neagră ne atenţionează asupra problemelor şi criticilor.

Pălăria verde ne trimite spre idei şi propuneri noi.

Pălăria albastră ne cere o coordonare a întregului proces al gândirii.

Asta înseamnă că întâlnirile vor deveni mai scurte, conflictele se vor transforma în conversaţii şi zâmbetele vor apărea pe faţa oamenilor. Este plăcut uneori să ieşim din epoca Gânditorului de la Hamangia.

-- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 184
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-669-676-3
Dimensiuni: 13,0 x 20,0 cm

Pareri