Sapte Ani în Tibet

Mai multe poze

Sapte Ani în Tibet
227,00 MDL (53,14 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Sanda Munteanu.
 
Sapte ani in Tibet a fost ecranizata de mai multe ori, ultima data in 1997, cu Brad Pitt in rolul lui Heinrich Harrer.
 
Cunoscut alpinist, austriacul Heinrich Harrer este invitat in 1939 sa participe la o expeditie germana de identificare a unei noi cai de acces pe muntele Nanga Parbat din India. Izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial ii impiedica insa pe membrii expeditiei sa se intoarca in Europa. Transferati dintr-un lagar in altul, ei planuiesc sa evadeze si sa mearga in Tibet.
 
Dintre toti, doar Heinrich Harrer si prietenul sau Peter Aufschnaiter reusesc, dupa o calatorie lunga si epuizanta, sa ajunga in Lhasa, capitala Tibetului, „orasul interzis” in care nici un european nu fusese primit pina atunci. In cei sapte ani petrecuti in Tibet, au invatat limba si au fost definitiv cuceriti de aceasta tara si de locuitorii ei. Heinrich Harrer a devenit chiar prietenul si invatatorul lui Dalai Lama, pe care l-a insotit in India atunci cind Tibetul a fost invadat de China.
 
Fascinantele povesti despre evadarile din lagar si traversarea plina de peripetii a masivului Himalaya, despre viata de zi cu zi in Lhasa si despre oamenii pe care i-a cunoscut se regasesc in cartea sa, care a devenit inca de la aparitie un bestseller, fiind tradusa in peste cincizeci de limbi.
 

Sapte ani in Tibet isi merita locul printre cele mai frumoase carti de calatorie ale timpurilor noastre.” -- The Times

Recenzii

”Rare sint cartile care trec de granita paginilor in cea a delicateselor literare care iti lasa gura apa. Cartea lui Heinrich Harrer in acest caz ar fi o trufa de ciocolata care se topeste treptat in minte si care incinta paleta gustativa a cititorului cu nuantele amarui ale evadarii din India si ale chinurilor traversarii Tibetului ca sa o stinga somptuos intr-o prietenie cu Dalai Lama si farmecele orasului interzis strainilor – Lhasa.” -- Calin Matei, 2 decembrie 2013, pe bookblog.ro

Despre Autor

Heinrich Harrer (1912-2006) a studiat la Universitatea din Graz, remarcindu-se la geografie si la probele atletice. In 1936 a facut parte din echipa olimpica de schi a Austriei, iar in 1937 a cistigat Campionatul Mondial Universitar de schi. In 1938 a facut parte din echipa de alpinisti care a escaladat pentru prima data peretele nordic al muntelui Eiger. Povestea acestei expeditii se regaseste in volumul sau Die weisse Spinne (Paianjenul alb) (1959).

A scris mai multe carti despre Tibet si a transcris autobiografia lui Thubten Jigme Norbu, fratele lui Dalai Lama.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 384
Editura: Polirom
Apariția: August 2013
ISBN: 978-973-46-3782-9
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.3800

Pareri