Sâmbătă (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Sâmbătă (Top 10+) [Carte de Buzunar]
140,00 MDL (35,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Dan Croitoru.
 
Traducere revazuta.
 
Roman distins cu James Tait Black Memorial Prize si nominalizat la Booker Prize in anul 2005
 
Londra, 2003. In zorii unei zile de simbata neurochirurgul Henry Perowne observa un avion cu o aripa in flacari indreptindu-se spre aeroportul Heathrow. Cum in aceeasi zi urma sa aiba loc o demonstratie de protest impotriva razboiului din Irak, Perowne nu exclude posibilitatea unei deturnari a avionului de catre teroristi.
 
Desi sursa pericolului se va dovedi a fi alta, aparitia lui anunta un moment de cotitura in istorie si in viata protagonistului, pe care cititorul il urmareste mai ales prin intermediul monologului sau interior ce inregistreaza diferitele evenimente ale zilei: o operatie pe creier, un accident de masina, un joc de squash si o reuniune de familie in timpul careia atmosfera sumbra si nelinistea tot mai apasatoare ce se insinueaza printre lucruri si oameni fac loc unei violente explozive.
 
 
Despre Autor


 
Ian McEwan, fiul unui sergent‑major, s-a nascut in 1948 la Aldershot, Hampshire si si-a petrecut copilaria la Singapore si Tripoli. Intre 1967 si 1970 a studiat literatura engleza la Sussex University, si si‑a luat masteratul in 1971 la University of East Anglia. Este cel mai important scriitor format la cursul de creatie literara al regretatului profesor si romancier Malcolm Bradbury.
 
A publicat opt romane si doua volume de nuvele, a scris scenarii radiofonice si de film, piese pentru televiziune si un libret pentru un oratoriu de Michael Berkeley. Scriitor incomod, con­troversat, Ian McEwan are un imens succes de public, romanele sale fiind traduse in toata lumea. Trei din­tre ele – Mingiieri straine (1981), Ciinii negri (1992) si Ispasire (2001) – au fost nominalizate pe „lista scurta“ a Premiului Booker, iar romanul de fata (1998) a reusit sa cistige acest important premiu literar britanic.
 

Detaliile Produsului

Titlu Original: Saturday
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 352
Editura: Polirom
Apariția: Ianuarie 2015
ISBN: 978-973-46-5079-8
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri