Să vorbim despre moarte

Atul Gawande

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Ce inseamna sa mori cu demnitate? Medicina moderna poate ca gaseste moduri din ce in ce mai eficiente de a lupta cu batranetea si cu moartea, dar, in cele din urma, cu totii suntem muritori. Intrebarea pe care o pune autorul este ce poate face medicina pentru a imbunatati nu doar viata, ci si sfarsitul acesteia.

Pentru ca, prea adesea, oamenii isi traiesc batranetea in scaune cu rotile, in aziluri in care sunt tratati ca niste copii, sau mor din cauza unor boli grave, chinuiti de medici care nu vor sa recunoasca faptul ca au fost invinsi si care insista sa incerce pe pacient cele mai revolutionare tratamente, in ciuda suferintelor inimaginabile prin care acesta trebuie sa treaca inutil.

Atul Gawande argumenteaza ca ultimele saptamani sau luni din viata unui om pot fi traite cu demnitate, alaturi de cei dragi si in mediul care l-a facut fericit. Pentru ca, de fapt, scopul principal nu ar trebui sa fie o moarte buna, ci o viata buna – pana la sfarsitul ei.

 

„O carte inteleapta si curajoasa, ce pune probleme la care nimeni dintre noi nu vrea sa se gandeasca.“        (The Sunday Times)

 

„Dr. Gawande arata cum pacientii in faza terminala a bolii lor pot pastra aspecte importante ce tin de calitatea vietii.“        (Wall Street Journal)

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 272
Apariția: 2015
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 200x140
ISBN: 978-606-33-0034-9