Să Vorbim despre Moarte

Să Vorbim despre Moarte
155,00 MDL (31,16 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Ce înseamnă să mori cu demnitate? Medicina modernă poate că găsește moduri din ce în ce mai eficiente de a lupta cu bătrâneţea și cu moartea, dar, în cele din urmă, cu toții suntem muritori. Întrebarea pe care o pune autorul este ce poate face medicina pentru a îmbunătăți nu doar viața, ci și sfârșitul acesteia.

Pentru că, prea adesea, oamenii își trăiesc bătrânețea în scaune cu rotile, în aziluri în care sunt tratați ca niște copii, sau mor din cauza unor boli grave, chinuiți de medici care nu vor să recunoască faptul că au fost învinși și care insistă să încerce pe pacient cele mai revoluționare tratamente, în ciuda suferințelor inimaginabile prin care acesta trebuie să treacă inutil.

Atul Gawande argumentează că ultimele săptămâni sau luni din viața unui om pot fi trăite cu demnitate, alături de cei dragi și în mediul care l-a făcut fericit. Pentru că, de fapt, scopul principal nu ar trebui să fie o moarte bună, ci o viață bună – până la sfârșitul ei. 

„O carte înțeleaptă și curajoasă, ce pune probleme la care nimeni dintre noi nu vrea să se gândească.“ -- The Sunday Times

 „Dr. Gawande arată cum pacienții în faza terminală a bolii lor pot păstra aspecte importante ce țin de calitatea vieții.“ -- Wall Street Journal

 

Despre Autor 


 

Atul Gawande s-a născut în 1965 în Brooklyn, New York, într-o familie de medici imigranţi indieni. A absolvit celebrele Harvard Medical School şi Harvard School of Public Health.

Actualmente este chirurg la Brigham and Women's Hospital din Boston şi profesor la facultatea pe care a absolvit-o. În paralel cu activitatea medicală, deţine o rubrică permanentă la New Yorker. Este considerat un scriitor de elită.

Prima lui carte,Complications. A Surgeon's Notes on an Imperfect Science, bazată pe articole publicate iniţial în New Yorker, a apărut în anul 2002 şi a fost finalistă a National Book Award, devenind un bestseller tradus în peste o sută de ţări.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 272
Editura: Litera
Apariția: Septembrie 2015
ISBN: 978-606-33-0034-9
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri