...Să Ucizi o Pasăre Cîntătoare. Ediția 2013

...Să Ucizi o Pasăre Cîntătoare. Ediția 2013
176,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 9 persoane au cumpărat acest produs.

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Descriere

Traducere din limba engleza, note si prefata de Tatiana Malita.
 
...Sa ucizi o pasare cintatoare este un roman brutal si onest, ce se construieste pe marginea unor subiecte mereu de interes: rasismul, conflictele sociale si pierderea inocentei copilariei, totul filtrat prin ochii unei fetite; Scout Finch este martora la intimplarile dramatice declansate intr-un orasel sudist atunci cind un barbat de culoare este acuzat ca a violat o femeie alba. Tatal naratoarei, Atticus, desemnat ca avocat al apararii, trebuie sa tina piept unor prejudecati pina atunci latente si, din acest moment,
 
Scout si fratele ei, Jem, sint atrasi intr-o succesiune rapida de evenimente care le depasesc intelegerea.
Pe timpul procesului, oraselul decade treptat in grotesc si violenta, insa exista oameni care nu se lasa contaminati de setea generala de linsaj, iar Atticus Finch ramine reperul moral care ii ofera lui Scout – si totodata cititorilor – un punct de vedere empatic si echilibrat.
 
„Multi dintre fanii ei sint convinsi ca Harper Lee, autoarea unui roman devenit aproape instantaneu o opera clasica a literaturii americane, a incetat de mult din viata. Cartea ei avind ca subiect conflictele rasiale din Sudul Statelor Unite, distinsa cu Premiul Pulitzer in 1960, ramine unul dintre marile succese literare ale ultimei jumatati de secol, iar autoarea insasi este un personaj- cheie in recent lansatul film Capote, care a readus-o in lumina reflectoarelor. Dar, in ciuda faimei de care se bucura, Harper Lee a disparut din viata publica de mai bine de patru decenii, urmind exemplul altor pustnici, ca J.D. Salinger sau Thomas Pynchon, retrasi din lume pentru a evita efectele secundare ale celebritatii.” --The Observer
 
„Tot ce-mi doream era sa existe cineva caruia cartea mea sa-i placa indeajuns incit sa ma incurajeze sa merg mai departe… Nu aveam mari sperante, dar m-am pomenit coplesita de onoruri, iar acesta a fost, intr-un fel, un lucru la fel de inspaimintator ca executia rapida la care ma asteptam.” -- Harper Le
 
Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall
 
Recenzii
 
”Romanul este narat de o fată de 6-8 ani, “Scout” Finch, acțiunea romanului are loc la începutul anilor 30-e de secol XX. Romanul ne prezintă mai multe evenimete, aici și aventuri copilariei lui Scout și a fratelui ei Jim și a prietenului lor Dill. Și evenimetele la care participă tatal lor, Atticus, care-și creștea singur copii și încerca să le dea o educație cît mai bună.
 
Atticus era avocat de meserie. Totul se schimbă atunci cînd Atticus se pune pentru un negru, Tim Robinson, care era acuzat că a violat o fată albă. În acea perioadă mentalitatea oamenilor era diferită, atunci un negru din start era vinovat în fața unui alb. Așa și s-a întâmplat, Tim Robinson a fost acuzat de viol. Dar nu s-a pierdut totul, Atticus la proces a reușit să arate că de fapt vinovatul era tatăl fetei, Bob Edwell, care era îi plăcea băutura și de cite ori avea ocazie își batea fata.
 
Verdictul a fost clar pentru T.Robinson, „Vinovat”, dar după ce procesul s-a terminat, toți din oraș nu mai erau de părere că negrul era vinovat, mai mult, mulți au început să-l ignore pe Bob Edwell. Ca urmare acesta declară razboi familiei Finch. De Halloween, Bob Edwell a reușit să-și îndeplinească planul său, Jen și Scout Finch au fost atacați și numai cu ajutorul unui vecin misterios reușesc să scape cu viață.” -- Blogul lui Cristian Plop
 
”Localizat în Alabama, în perioada Marii Crize, romanul Iu Harper Lee, laureat al premiului Pulitzer, întreţese povestea unei tinere care se maturizează cu o dramă mai profundă a rădăcinilor şi consecinţelor rasismului, relevând modul în care binele şi râul pot coexista în interiorul individului sau al unei singure comunităţi. Scout, eroina romanului, este crescută împreună cu fratele ei, Jem, de tatăl lor, Atticus Finch, rămas văduv. Tatăl este un avocat cunoscut care le vorbeşte copiilor ca şi cum aceştia ar fi nişte interlocutori competenţi şi îi încurajează să fie plini de compasiune şi înţelepţi, să nu se lase dominaţi de superstiţii născute din ignoranţă.
 
Viaţa lui Atticus se desfăşoară conform acestor convingeri, până când o falsă acuzaţie de viol este formulată împotriva lui Tom Robinson, unul dintre locuitorii de culoare ai oraşului. Atticus acceptă să-l apere, formulează o pledoarie care permite o interpretare mai plauzibilă a dovezilor, apoi se pregăteşte să ţină piept mulţimii agitate din oraş, care vrea să-l forţeze să-şi abandoneze clientul pentru a-1 putea linşa. Pe măsură ce furia creşte, Tom este condamnat şi Bob Ewell, reclamantul lui Robinson, încearcă să-l pedepsească pe Atticus printr-un act de o brutalitate inimaginabilă.
 
Între timp, copiii au parte de propria dramă miniaturizată, de prejudecăţi şi superstiţii, concentrându-se pe Boo Radley, o legendă locală, care rămâneînchisîn casa fratelui său. Au propriile idei despre acesta şi nu pot rezista tentaţiei de a pătrunde ilegal pe proprietatea lui Radley. Speculaţiile lor sunt alimentate de procesul de dezumanizare a adulţilor; Atticus îi dojeneşte şi încearcă să-i încurajeze să adopte o atitudine mai de bun-simţ. Apoi Boo îşi face simţită prezenţa, în mod indirect, printr-o serie de acte mă-rinimoase, în final intervenind într-o situaţie periculoasă pentru a-i proteja pe Jem şi pe Scout.
 
Educaţia morală continuă a lui Scout se dezvoltă în două direcţii: abţinerea de la a comite abuzuri asupra celorlalţi, ca urmare a unui negativism nefondat, dar şi nevoia de a persevera, când aceste valori sunt inevitabil şi uneori violent subminate
 
-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall
 
Citate din Carte
 
”Lumina zilei, în mintea mea, noaptea dispăru”
 
”N-ai să înţelegi niciodată cu adevărat o persoană până ce nu vezi lucrurile din punctul ei de vedere.”
 
”Nu mi-a plăcut niciodată să citesc până în clipa în care mi-a fost teamă că am să pierd această posibilitate. Nimănui nu-i place să respire.”
 
”Doar pentru că am fost învinşi cu o sută de ani înainte de a începe nu înseamnă că nu putem încerca să câştigăm.”
 
”A umbla cu pistolul la tine e ca și cînd ai invita pe altul să te împuște” -- Selecție de Cristian Plop
 
Despre Autor
 
Harper Lee s-a nascut in Monroeville, Alabama, in 1926. A studiat Dreptul, apoi s-a stabilit la New York, dedicindu-se scrisului. In 1959, l-a insotit pe Truman Capote, prietenul ei din copilarie si sursa de inspiratie pentru personajul Dill Harris, in Holcombe, Kansas, ca asistent in munca de cercetare ce a stat la baza romanului Cu singe rece.
 
Desi s-a bucurat de un succes imens, Lee si-a intrerupt activitatea literara, mutindu-se inapoi in Monroeville, unde duce o viata retrasa impreuna cu sora ei, - Alice. In 2007, i s-a decernat Medalia Libertatii de catre pre­sedintele Statelor Unite.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: To Kill a Mockingbird
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 360
BRAND: Polirom
Apariția: mai 2013
ISBN: 978-973-46-3555-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3600

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: