Să Înţelegem Media. Extensiile Omului

Să Înţelegem Media. Extensiile Omului
178,00 MDL (39,91 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Noile mijloace media fac sa dispara centrele de putere stabilite, de pretutindeni, odata cu presupunerile noastre fundamentale.

Sa intelegem media este una dintre cele „6 lucrari de baza ale gandirii secolului XX“, un tur de forta, de inteligenta si analiza ce marcheaza un punct de cotitura in istoria ideilor. Intr-un stil rapid, animat, debordand de eruditie si satira, McLuhan prezinta o interpretare radicala a istoriei, avand ca actor principal comunicarea media. Aceasta, ca si fortele ascunse ce modeleaza omul si societatea, este de obicei ignorata. Ignorarea formelor media, tendinta noastra de a nu le lua in seama, este un esec al „culturii cartii“ sau al perceptiei occidentale in general, obsedata de continut, si trebuie sa se reinventeze in noul mediu electronic. Inca din primul capitol, „Mediul este mesajul“, McLuhan ne invita sa ne debarasam de vechile obiceiuri de gandire si sa adoptam noi criterii pentru perceptie si cunoastere.

Publicata prima oara in 1964, Sa intelegem media: extensiile omului l-a propulsat pe Marshall McLuhan pe scenele lumii si l-a transformat intr-unul dintre cei mai cunoscuti intelectuali ai tuturor timpurilor. In textul sau indraznet, Marshall McLuhan duce interpretarile la noi inaltimi, explorand implicatiile unor tehnologii, precum radioul si televiziunea, telefonul si telegraful, jocurile, imbracamintea si banii - toate modalitatile de comunicare cu impact asupra ordinii sociale. Ceea ce McLuhan ne provoaca sa facem este sa plonjam in ceea ce el numeste „procesul creativ de cunoastere“.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 488
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-669-748-7
Dimensiuni: 14 x 20,5 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri