Să Cunoști o Femeie (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Să Cunoști o Femeie (Top 10+) [Carte de Buzunar]
136,00 MDL (34,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Romanul Să cunoşti o femeie aduce în prim-plan nehotărârile lui Yoel, agent al serviciilor secrete israeliene, care, după moartea misterioasă a soţiei, decide să se retragă, să se izoleze de lume. Revăzând momente ale unei vieţi conjugale mai mult sau mai puţin ratate, el încearcă să se trezească, să-şi reconstituie, din amintiri, viaţa alături de soţia sa, să-i descifreze enigmele şi să se cunosca pe sine.

Romanul reprezintă drama lui Yoel, agent al serviciilor secrete israeliene, căruia deformaţiile profesionale, reticentele, suspiciunile şi frecvenţele călătorii de serviciu i-au modificat viaţa personală de soţ şi de părinte, imprimându-i o amprentă de superficialitate. Moartea soţiei într-un accident, în timp ce el se afla în străinătate, îi răstoarnă radical existenta. Se retrage din serviciile secrete, rezistă cu încăpăţânare la toate încercările de a fi readus în slujbă şi rămâne singur între trei femei: mamă, soacra şi fiica adolescentă. În această ambianță, Yoel se concentrează asupra înţelegerii, a cunoaşterii postume a soţiei sale: încearcă să o reconstituie din amintiri, să-i descifreze enigmele şi să se cunoască pe sine în lumina unei vieţi conjugale mai mult sau mai puţin ratate.

10.000 de oameni au cumpărat cartea Să cunoşti o femeie în prima zi în care aceasta a apărut în librării, potrivit Financial Times. Premiul pentru traducere din literatură universală al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti pe anul 2004. Traducere de Antoaneta Ralian.

”Să cunoşti o femeie este o carte despre un bărbat plin de secrete, fascinat de secrete şi care se crede un expert în descifrarea enigmelor celorlalţi. Dar, cum se întâmplă de obicei, nu-şi înţelege tocmai vechiul său secret. Crede că le cunoaşte pe femei, dar nu o înţelege pe a lui, nu ştie de ce a murit, nu ştie cum a trăit. Căutând să le cunoască pe femei şi, apoi, propria femeie, trebuie să comunice mai întâi cu femeia din el. Pentru că înăuntrul fiecărui bărbat se află şi o femeie. Acesta este subiectul romanului. Dacă este o metaforă sau nu, aceasta decide fiecare cititor. Nu sunt eu cel care să ofere cheia de lectură. Aceasta este o partitură, fiecare o interpretează şi fiecare o cântă aşa cum poate sau aşa cum doreşte.” - Amos Oz, un interviu de Marius Chivu, Cultură

Recenzii

”Simţi că povestea simplă a cuplului din carte este una universală, în consecinţă şi a ta, poate şi a părinţilor tăi, ori a surorii sau a prietenei tale.” - Ioana Drăgan, Cosmopolitan

Să cunoşti o femeie, apărut în româneşte la Editura Polirom, e aparent un roman de dragoste înserat în actualitatea israeliană de la sfârşitul anilor ’80. Urmele realităţilor politice nu sunt atât de apăsate cum ne-am fi aşteptat din partea unui scriitor militant. Dintre ele, cele mai bătătoare la ochi sunt apartenenţa eroului principal la aparatul serviciilor secrete sau recrutarea fiicei sale, în contextul războiului din Liban.” - Ștefan Firica, în aLtitudini

Despre Autor

Amos Oz (n. 1939) este cel mai important prozator şi eseist israelian. S-a născut la Ierusalim, părinţii săi fiind originari din Polonia şi Rusia. La cincisprezece ani se stabileşte în kibbutzul Hulda. După absolvirea Facultăţii de Filozofie a Universităţii Ebraice din Ierusalim. Primul său volum de povestiri, Acolo unde urlă şacalii, apare în 1965. În 1967 luptă în Războiul de Şase Zile, iar în 1973 participă la Războiul de Yom Kippur.

Semnează volume de eseuri, cel mai important fiind Cum să lecuieşti un fanatic. Printre numeroasele distincţii primite de autor se numără: Premiul Păcii (Germania, 1992), Premiul Israel pentru Literatură (1998), Marele Premiu Ovidius (România, 2004).

Detaliile Produsului

Titlu Original: Ladáat ishá
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 280
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1915-3
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: