Să Alergi sau să Mori. Jurnalul unui Campion

Să Alergi sau să Mori. Jurnalul unui Campion
189,00 MDL (47,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba catalana de Marius‑Adrian Hazaparu.
 
In 2014, Kilian Jornet a fost desemnat Adventurer of the Year de cititorii revistei National Geographic.
 
A urcat pe munte de mic. La zece ani strabatuse Pirineii de la un capat la altul. In prezent, Kilian Jornet este campion mondial la skyrunning, una dintre cele mai dure probe fizice din lume. A urcat si a coborit muntele Kilimanjaro mai repede decit oricine altcineva. A doborit recordul mondial in competitii ca Ultra-Trail du Mont-Blanc, Transpirenaica, Tahoe Rim Trail. Redefinind posibilul, Kilian Jornet forteaza in permanenta limitele, uimindu-si concurentii cu conditia fizica si abilitatile sale. Jurnalul sau, in care ne vorbeste despre pasiunea pentru sport, despre frumusetea peisajelor montane si despre cursele dramatice fortate pina la epuizare, este un adevarat manifest al spiritului liber.
 
Sa alergi sau sa mori este jurnalul unui campion, o filosofie de viata si o lectie pentru noi toti.” -- La Vanguardia
 
Din cuprins:
Adrenalina numarului de concurs • Competitia nu e totul • Orasul vintului • Intre ape • Triumful simturilor • Sa alergi departe pentru a te regasi • Ai cucerit muntele numai atunci cind ai reusit sa cobori • La ce ma gindesc cind ma gindesc sa alerg?


Recenzii

”Jurnalul sau, in care ne vorbeste despre pasiunea pentru sport, despre frumusetea peisajelor montane si despre cursele dramatice fortate pina la epuizare, este un adevarat manifest al spiritului liber. Redefinind posibilul, Kilian Jornet forteaza in permanenta limitele, uimindu-si concurentii cu conditia fizica si abilitatile sale.” -- SEMNU DE CARTE, 9 mai 2014, pe semnebune.ro

”Sa alergi sau sa mori. Jurnalul unui campion, al lui Kilian Jornet, un supraom, un sportiv care si-a depasit absolut orice limita. Un atlet care alearga pe munti, prin zapada, in conditii extreme, care a facut inconjurul lumii, care e deja un mentor, un idol pentru toti cei care practica orice fel de sport, un tinar care, la numai 26 de ani, a fascinat intreg mapamondul.” -- Claudia FITCOSCHI, 6 iunie 2014, pe hyperliteratura.ro

”Trecind peste realizarile lui Kilian Jornet, cartea este un excelent exemplu de psihologie a invingatorului. Preocuparea autorului este mai putin de a exemplifica reusitele sale, desi face si asta, si mai mult de a oferi suportul psihologic necesar pentru „a alerga atit de mult”, pentru a-ti depasi limitele, pentru a reusi sa te subjugi unui ideal, fie acesta si sportiv. Poate prea multa psihologie pentru gustul meu, dar este clar ca Kilian Jornet este un invingator, un om care s-a nascut si a trait sub acest spectru si ca orice ideal porneste mai mult din interior decit din carti motivationale si/sau psihologice... (...)

O carte despre repere, despre oameni care si-au indeplinit idealurile si care si-au transformat hobby-urile in lucruri pe care le fac zilnic, in joburi carora li s-au dedicat cu trup si suflet. Poate asa va veti ambitiona si voi (si eu!) sa alergati!” -- Jovi ENE, 24 iunie 2014, pe filme-carti.ro

 ”Pentru Kilian, „sa concurezi inseamna sa cistigi”, deci cine accentueaza bucuria de a participa, a procesului in sine, da dovada de ipocrizie. Cel mai mult ii place sportivului sa se uite inainte de finish la sportivul din spate pentru a fi sigur ca invingindu-l nu ii va „strica” momentul. Despre competitori nu vorbeste niciodata ca fiind participanti, parteneri sau concurenti, ci ca „adversari”. Gustul victoriei functioneaza ca un „drog”, care trebuie consumat cit mai des pentru a retrai clipe de „fericire dezlantuita”, o senzatie care ii permite sa isi traiasca „viata in ritmul in care numai cintaretii de rock o pot face”. (…)

Cursa este o parabola pentru viata, invoca atletul, la start de nasti, iar la incheiere mori, dar numai cistigarea cursei ofera posibilitatea transgresarii neantului prin extazul clipei in care vin aplauzele si cind corpul si mintea sint indeajuns de vlaguite ca sa risipeasca angoasele.” -- Adrian DOHOTARU, 11 iunie 2014, pe alerg.ro

 

Despre Autor 

Kilian Jornet este campion mondial la ultrarunning si schi‑alpinism. Nascut in 1987 in Catalonia, a crescut in umbra Pirineilor spanioli. La virsta de cinci ani a urcat Aneto, cel mai inalt virf din Pirinei. Dintre numeroasele lui realizari: cvadruplu campion al circuitului Skyrunner World Series din Europa, a cistigat de trei ori istovitoarea competitie Ultra‑Trail du Mont‑Blanc, iar in 2011 a cistigat cea mai veche cursa de 100 de mile din lume, Western States Endurance Run, din Sierra Nevada (California).

A stabilit recorduri de viteza pe mai multe trasee montane din intreaga lume, inclusiv in Kilimanjaro, cel mai inalt virf din Africa. In prezent pregateste un proiect pe termen lung care combina schi‑alpinismul si alergarea si care va include atingerea unor recorduri de viteza pe cele mai inalte virfuri din lume, printre care Aconcagua, Denali si Everest. In 2014, in urma votului a mai bine de 75 de mii de cititori ai revistei National Geographic, a fost desemnat People’s Choice Adventurer of the Year. De acelasi autor, la Editura Polirom a aparut Sa alergi sau sa mori. Jurnalul unui campion (2014).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 184
Editura: Polirom
Apariția: Mai 2014
ISBN: 978-973-46-4340-0
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2200

Pareri