Să ai un ideal

Să ai un ideal
160,00 MDL (35,79 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Chiar trebuie să ai un ideal pentru a fi fericit?

De-ndată ce vrei să răspunzi la întrebare, lucrurile se complică.

Pe de-o parte, îi admirăm pe cei care au un ideal și care sunt capabili să urmărească un scop în mod constant (acesta este lucrul care dă cu adevărat sens vieții). Pe de altă parte, știm cu toții cât de necesar este ca, în anumite condiții, să poți ceda și să nu-ți direcționezi viața urmărind în mod isteric un scop rigid. Noțiunea de ideal presupune de multe ori un angajament total, lucru care poate da naștere unor atitudini totalitariste.
Totuși, să nu uităm că idealul este decisiv pentru o viață psihică sănătoasă. Vine din adâncul nostru, ne oferă motivația de a fi mai buni, de a ne depăși pe noi înșine. Oare, în ultimă instanță, idealurile sunt distructive sau binefăcătoare? Sunt agenți demonici sau angelici?
Cartea Să ai un ideal susține o controversă filosofică și psihologică pe această temă inedită. Ea propune o nouă manieră, mai puțin toxică, de idealism, care concilia-ză înclinația spre bine și cea spre rău, pe de-o parte, idealul și raportarea necesară a acestuia la real, pe de altă parte.
Profesor de filosofie, Michel Lacroix este colaborator permanent al revistei Psychologies Magazine. A fost recompensat cu Grand Prix de l’Académie française pentru cartea De la politesse. A mai publicat: Le Culte de l’émotionLe Courage réinventéLe développement personnel.

 

Detaliile Produsului

Titlu Original: Avoir Un Idéal, Est-Ce Bien Raisonnable ?
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 184
Editura: Trei
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-707-302-0
Greutatea: 0.3500

Pareri