Roua Veșniciei: Mari compozitori ai muzicii universale în transcripție pentru cor de copii pe versurile poetului Grigore Vieru

Roua Veșniciei: Mari compozitori ai muzicii universale în transcripție pentru cor de copii pe versurile poetului Grigore Vieru
405,00 MDL (101,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Muzica există de mii de ani, despre muzică s-au scris mii de tratate. Și totuși, în muzică multe rămân în afara înțelegerii. În afara înțelegerii și explicației depline rămâne, poate, esențialul - relația ei cu sufletul uman. Muzica nu este doar o înlățuire frumoasă de sunete, deși ea ne cucerește, în primul rând, prin frumusețe.

Putem afirma cu toată certitudinea: Omul nu poate exista fără muzică. Omul a pus stăpânire pe sunetul lumii și a făcut din el muzică. Prin sunetele muzicii omul vorbește într-un mod specific cu Universul, cu Materia. Muzica este întruchiparea absolută a Spiritului, care, la fel, gravitează spre ceruri.

Muzica unește Pământul cu Cerul și Omul cu Divinitatea. Ea ne transpune în lumea unde ne contopim cu noi înșine și cu Veșnicia. Ne-am născut în sunet și din sunet. Iată de ce omul iubește muzica. Ea este modalitatea de transformare a omului din Materie în Spirit.

”De n-am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica.” -- Emil Cioran       

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 13-18 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 752
Editura: Pontos
Apariția: 2010
ISBN: 978-9975-51-189-6
Dimensiuni: 21 x 29,7 cm
Greutatea: 2.0640

Pareri