Romanul EVA

Mai multe poze

Romanul EVA

Preț de Listă: 95,00 MDL (23,86 RON)

Preț: 85,00 MDL (21,35 RON)

Economisești: 10,00 MDL (2,51 RON) (10%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Un pachet de tigari, o geaca de piele, un amplificator si o chitara electrica cumparata din banii furati din biserica, donati de enoriasii vredenici - asta e tot bagajul cu care incepe adolescenta Petrei, alungata din casa parinteasca de tatal sau vitreg.

Rebela si ambitioasa, pe parcursul romanului Petra ajunge sa imparta un apartament cu un criminal carismatic, sa-si formeze trupa muzicala si sa absolveasca universitatea politehnica cu diploma de excelenta.

Istoria Petrei se impleteste cu memoriile despre maica sa, care decedase cand Petra era inca mic copil, si la fel se descopera noi detalii depsre tatal sau biologic, care habar n-are ca are o fiica. Eventual cei doi se intalnesc, dar sub circumstante extrem de curioase.
La finalul romanului isi face aparitia si Eva...

Un roman cu multa muzica, umor (se intalneste si din ala negru), sex, drugs and rock'n'roll si contemplari la tema: "Sau Dumnezeu a uitat de noi, sau nu ne iubeste deloc sau (daca exista)... e-n concediu omul".

Roman recomandat de Elvis Presley, Walter White (Breaking Bad) si Hank Moody (Californication).

 

 

Recenzii


 

"O iubire puternica rar se naste intr-un cadru banal, plat sau mediocru. Ea se naste acolo unde e loc de autenticitate, provocare, revolta si curaj. Rar intr-un cadru regizat, cu petale de trandafir si apusuri portocalii, ci in viata reala, intre mizerii omenesti si momente divine.

Romanul lui Adrian Ermurache te tine treaz in fata unui bloc de intrebari universale: de ce unele iubiri mor, iar altele triumfeaza chiar si peste generatii? Oare de ce depind ele? De vremuri, de oameni, de tara, de nationalitate, de destin sau... de Dumnezeu?"

-- Lilia Calancea, autoare

"Este o carte care poate fi citita oriunde. Un text aparent simplu impletit cu umor fin, dar si note dramatice, condimentat cu figuri de stil si comparatii pline de imaginatie care te tin mereu cu zambetul pe buze. EVA este o felie din viata pe care va indemn sa o savurati... este un fel de a-ti pierde timpul, dar foarte util si placut."

-- Diana Decuseara-Onica, Teatrul National Mihai Eminescu

"Autorul reuseste sa ne cucereasca prin stilul sau inedit de caracterizare a personajelor si descriere a actiunilor, utiliand cu talent forta detaliilor si a exemplelor extrase din "realitatea contemporana", dar foarte bine turnate intr-o forma filosofica."

-- Virgiliu Margineanu, producator de film, director OWH Studio

 

Despre Autor


 

Adrian Ermurache nu este un scriitor ci un autor de texte (copywriter) si de aceea vine cu altfel de literatura.

Inspirat de Dan Lungu si Viktor Pelevin, dar si de asa personaje televizate ca Hank Moody (Californication) si Walter White (Breaking Bad) autorul ne prezinta materialul "EVA sau Ce se poate intampla cand Dumnezeu e-n concediu" un roman cu tupeu, imbibat cu multa muzica, tatuaje, umor, note filosofice si realitatea de zi cu zi si pune la indoiala dogmele bisericesti.

Autorul nu recomanda acest roman fanilor lui Ricky Martin, amatorilor de telenovele mexicane si robotilor religiosi cu Biblia in buzunar. In rest - pentru toata lumea!

 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 184
Editura: Pontos
Apariția: 20 aprilie 2015
ISBN: 978-9975-51-633-4
Greutatea: 0.2060

Pareri