Biblioteca Adevărul, Vol. 67. Robin Hood

Henry Gilbert

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Descrierea Cărții

Acţiunea cărţii se petrece în Anglia, într-o perioadă în care ţinutul era frământat de războaie. În dorinţa de a face dreptate, Robin Hood este însoţit de o adevărată armată, alcătuită din cei a căror viaţă a salvat-o la un moment dat şi care, apoi, i-au rămas credincioşi. Cu ajutorul acestor prieteni el reuşeşte să-l învingă pe cel mai crunt duşman al său, Sir Roger Doncaster, dar şi să iasă învingător din multe alte bătălii purtate împotriva răufăcătorilor.

Justiţiarii lui Robin Hood sunt numiţi de autor merry-men, ceea ce în traducere liberă ar însemnă "oamenii veseli". De fapt, termenul merry-man desemnează un cavaler sau o persoană care-i urmăreşte pe nelegiuiţi spre a-i pedepsi.

Despre Autor

Henry Gilbert s-a născut în 1868 în Somerville (Massachusetts, SUA). Ca scriitor, s-a remarcat datorită lucrărilor pentru copii: Robin Hood şi Cavalerii Regelui Arthur: Povestea rescrisă pentru băieţi şi fete. Henry Gilbert este cunoscut pe plan mondial şi pentru activitatea sa ca muzician. A încetat din viaţă la 19 mai 1928. Muzica sa a fost apreciată încă din timpul vieţii, iar după moarte a fost recunoscut drept unul dintre cei mai importanţi culegători de folclor.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 272
Apariția: 2010
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 978-606-539-137-6