Rob Roy

Rob Roy
58,00 MDL

Disponibilitate: În Stoc

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Doar 2 exemplare disponibile

Acceptăm plata cu LiberCard de la MAIB - plăți în 5 rate cu 0% dobândă!

sau

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă UNIC et 1 Bestseller Chișinău bd. Ștefan cel Mare 8 060-977-597 Stoc limitat
Vezi pe hartă JUMBO et 1 Bestseller Chișinău bd. Decebal 23/1 060-211-443 Stoc limitat
Vezi pe hartă CENTRU Bestseller Chișinău str. Pușkin 35 068-799-033 Stoc limitat
Vezi pe hartă TELECENTRU Bestseller Chișinău str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Figura legendară a „haiducului” Rob Roy l-a fascinat pe Walter Scott, care, în introducerea sa la roman îl prenumără printre oamenii „cu firea dârză, certați cu societatea și cu legile ei”.

Figura legendară a „haiducului” Rob Roy l-a fascinat pe Walter Scott, care, în introducerea sa la roman îl prenumără printre oamenii „cu firea dârză, certați cu societatea și cu legile ei”. H.V. Morton, autorul unei admirabile cărți despre Scoția, susține, pe bună dreptate, că „numele lui Rob Roy va trăi atâta timp cât va mai rămâne în viață măcar un singur scoțian care să-și amintească de poveștile ascultate în copilărie”. Dar, în primul rând, numele lui Rob Roy este cunoscut în toată lumea grație celebrului roman al lui Walter Scott.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

”În ciuda titlului, acest roman istoriseşte mai mult faptele lui Frank Osbaldistone, decât viaţa proscrisului eponim, legendarul „Robin Hood scoţian". Totuşi, această poveste profund scoţiană a pus cap la cap cunoştinţele disparate despre viaţa lui Rob Roy MacGregor, dar a şi creat legenda ţinuturilor scoţiene, ce vor deveni o atracţie pentru mulţi turişti englezi seduşi de sălbăticia locurilor.

Acţiunea se desfăşoară pe fundalul rebeliunii iacobiene din 1715, iar Scott urmăreşte călătoria lui Frank pornind din casa familiei din Londra, spre reşedinţa unchiului său din Nothumbria şi, trecând prin Glasgow, spre ţinuturile de sus din Scoţia. Frank trece graniţa cu Scoţia pentru a recupera bunurile tatălui său. Mişcarea generală spre nord oferă prilejul prezentării unor personaje pline de culoare, printre care legendarul Rob Roy, care îl ajută pe Frank să-şi redobândească bunurile.

Mare parte din dinamismul naraţiunii derivă din conflictele şi divizările ce au lovit Marea Britanie, după Actul Unificării din 1707. Dar viziunea pe care Scott o oferă în finalul romanului Rob Roy este una în care tensiunile dintre material şi spiritual, englezi şi scoţieni, iacobiţi şi hanovrieni, ţinuturile de sus şi de jos, catolici şi protestanţi au fost aplanate cu succes.” 

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Decrierea Colectiei

Colecţia "Biblioteca pentru toţi copiii" cuprinde cărţile de neuitat ale copilăriei, capodopere ale literaturii române şi universale, fără de care este greu să-ţi imaginezi o bibliotecă personală a unui cititor avizat, indiferent de vârsta acestuia. Cărţile, destinate tuturor copiilor, dar... şi adulţilor care nu au avut încă şansa să le citească, sunt prefaţate de traducători, scriitori, istorici şi critici literari cunoscuţi.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 492
Editura: Prut Internațional
Apariția: 2011
ISBN: 9789975699358
Dimensiuni: 15 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri