Războiul Sfârşitului Lumii

Războiul Sfârşitului Lumii
115,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Un roman de exceptie in care naratiunea, sustinuta cu virtuozitate pe mai multe planuri, se imbina cu descrierea unei lumi care isi cauta, cu incrancenare, izbavirea. Alaturi de Conversatie la Catedrala, unul dintre cele mai importante romane ale scriitorului peruan.

Romanul promoveaza o imagine a istoriei ca lupta intre Adevar, Libertate, Morala la modul absolut si adevarurile, moralitatea, libertatile individuale si concret sociale.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

Abordând, în continuare, diferitele faţete ale răului, în acest al optulea roman, Vargas Llosa scrie o remarcabila istorie apocaliptică, marcând, în acelaşi timp, un moment de cotitură în opera sa. Pentru prima oară, autorul peruvian evadează din ţara sa natală şi din epoca în care trăieşte pentru a ne relata evenimente din Brazilia, de la sfârşitul secolului XIX.

Romanul reflectă experienţa mesianică a lui Antonio Consejero, un vizionar religios care, predicând împotriva republicii şi a modernităţii, vorbeşte în numele săracilor din nord-estul Braziliei, sfidând guvernul republican. Inevitabil, armata distruge Canudos, oraşul în care Consejero şi susţinătorii săi intenţionau să întemeieze un regat de o mie de ani.

Vargas Llosa a scris un roman cu o putere documentară remarcabilă, inspirat de o lucrare pe care el o consideră fundamentală, Rebeliune în ţinuturile îndepărtate, de Euclides da Cunha. El şi-a organizat naraţiunea într-o formă structurală strictă, constând în alternarea a două povestiri paralele. Rezultatul este o relatare minuţioasă a ascensiunii, carierei şi distrugerii unui monstru fascinant. Un vehement critic al fanatismului şi utopiei, Vargas Llosa redobândeşte aici ambiţii anterioare, din romanele sale scrise în anii 1960.

Lucrarea a dat un impuls extraordinar preocupărilor privind o nouă abordare a romanului istoric, abordare care începea să câştige recunoaşterea în lumea hispanică.  

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: La guerra del fin del mundo
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 704
Editura: Rao
Apariția: 1999
ISBN: 978-973-57-6709-9
Dimensiuni: 11 x 18 cm
Greutatea: 0.7000

Pareri