Ritualul Primăverii. Galeria de Proză

Ritualul Primăverii. Galeria de Proză
163,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Scriitor, critic de arta, muzicolog si jurnalist cubanez, Alejo Carpentier (1904-1980) a fost un om universal, unul dintre cei mai valorosi intelectuali umanisti ai epocii sale. Intemeietor al literaturii latino-americane moderne, Carpentier a devenit marele clasic modern al Americii hispanice, cum il caracteriza Carlos Fuentes.

Pentru romanele sale care inaugureaza realismul baroc din proza secolului XX: Ritualul primaverii, Recursul la metoda, Concert baroc, a obtinut in anul 1978 cea mai importanta recompensa a literaturii de limba spaniola, Premiul Miguel de Cervantes y Saavedra, si a fost nominalizat la Premiul Nobel.

Purtand titlul cunoscutului balet al lui Igor Stravinski, romanul Ritualul primaverii reprezinta o ampla fresca istorica a secolului trecut, cu luptele sale pentru libertate, cu tulburarile sociale si politice (de la razboiul civil spaniol si pana la revolutia cubaneza), care isi pun amprenta pe vietile personajelor.

Barbati si femei cu destine modificate, transformate, revenite la punctul de plecare, depasite, cu sau fara consimtamantul lor, de Istoria veacului nostru acestea sunt personajele romanului de fata, a caror asemanare cu modele perfect reale era inevitabila.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 624
Editura: Leda
Apariția: 2005
ISBN: 973-7786-92-0
Dimensiuni: 10,2 x 18 cm
Greutatea: 0.7500

Pareri