Rigodon

Rigodon
141,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Aventurile celor patru calatori prin Germania cazuta prada armatelor Aliatilor - Celine, Lili, motanul Bebert si actorul Le Vigan - continua in Rigodon chiar din punctual in care se oprisera pe ultima pagina din Nord.

Titlul romanului, ”Rigodon”, are, in limba franceza, doua semnificatii: un dans vechi - in care nu se fac decat pasi pe loc, nici inainte, nici inapoi, nici in lateral - si tragere la tinta. Celine asociaza pana la contopire cele doua sensuri.

"Eu sunt un colorist al anumitor fapte. M-m aflat in imprejurari unde din intamplare material de descries era interesanta. Proust se ocupa de oamenii de lume, eu m-am ocupat de oamenii care veneau sub privirea si sub observatia mea. Le-am descris micile intamplari, cu un stil care, pare-se, imi este propriu." - Louis-Ferdinand Celine, Convorbire cu Albert Zbinden

Despre Autor

Louis-Ferdinand Destouches (Celine) s-a nascut la Courbevoie in 27 mai 1894. Isi petrece copilaria la Paris, unde si studiaza. Dupa sejururi in Germania si Anglia si ucenicia sa la mai multi bijutieri din Paris si Nisa, in 1912 se inroleaza in regimentul XII de cuirasieri din Rambouillet. Este ranit si apoi decorat cu Medalia Militara si crucea de Razboi. Dupa un sejur la Londra, se angajeaza ca agent comercial in fosta colonie germana din Camerun in 1916.

Bolnav de paludism, se intoarce in Franta in 1917. In 1919 obtine bacalaureatul si urmeaza studii de medicina, sustinandu-si teza in 1924. Din 1927 este medic intr-un dispensar din Clichy, iar in 1932 publica sub pseudonimul Celine romanul Calatorie la capatul noptii, pentru care primeste Premiul Theophiste Renaudot.

In 1936 apare cel de-al doilea roman al sau, Moarte pe credit. Dupa o calatorie in URSS, publica Mea culpa, apoi in 1937 pamfletele Bagatele pentru un masacru si Scoala cadavrelor.

Dupa ce Franta declara razboi Germaniei, Celine devine medic la bordul vasului Chella, care se scufunda lovit de o nava de patrulare britanica. Celine se intoarce la Paris si se ocupa de dispensarul de la Bezons. Publica pamfletul Bine am mai ajuns!, in 1941.

Intre 1944 si 1951, Celine traieste exilat in Germania si Danemarca, unde este inchis la sfarsitul razboiului, fiind acuzat de colaborationism. In 1951, se intoarce in Franta, se stabileste la Meudon, unde isi continua opera: Feerie pentru o alta data, De la un castel la altul, Nord, Rigodon. Moare la 1 iulie 1961.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Rigodon
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 400
Editura: Nemira
Apariția: 2011
ISBN: 978-606-579-151-0
Dimensiuni: 10,7 x 17,8 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri